Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 30-06-2000
Perberichten Regiopolitie Groningen
vrijdagochtend 30 juni 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: inbraak fietsenwinkel
Woensdagnacht werd er ingebroken in een fietsenwinkel aan de Eikenlaan. De daders kwamen binnen door via een luifel een bovenraam in te slaan. In de winkel werden ruimtes doorzocht. Uit de kassa werd het kasgeld weggenomen.

Groningen: inbreker overlopen
Bij een woning aan de Felix Timmermanlaan werd donderdagochtend een inbreker overlopen. Bewoners hoorden plotseling lawaai toen ze buiten kwamen zagen ze een 29-jarige man uit een slaapkamerraam klimmen en wegvluchten. Via het signalement trof de politie korte tijd later de verdachte aan op de parkeerplaats van het ziekenhuis aan de Ketwich Verschuurlaan. De verdachte werd voor onderzoek ingesloten. Niet bekend is of er iets uit de woning werd weggenomen.
Groningen: wietkwekerij
In een woning aan de Plutolaan trof de politie donderdag na klachten een wietkwekerij aan. In een kamer van het pand stonden ruim 350 planten. Deze werden samen met de aanwezige groeilampen in beslag genomen en vernietigd. De 57-jarige bewoner werd aangehouden en na verhoor en een proces verbaal heengezonden.

Groningen: diefstal en heling
De politie heeft donderdagmiddag in een cafetaria aan de Dierenriemstraat drie mannen aangehouden voor diefstal en heling van gestolen winkelgoederen. Een 40-jarige bekende winkeldief werd door agenten aangetroffen toen hij goederen afleverde bij de cafetaria. Na een kort onderzoek bleek dat de man gewinkeld had bij verschillende zaken in het winkelcentrum Selwerd. De goederen overhandigde hij in de cafetaria aan een 38-jarige man uit Delfzijl en een 55-jarige man uit Groningen. Een onderzoek in de auto van de Delfzijlster troffen agenten nog meer gestolen goederen aan. De drie mannen werden ingesloten.

Groningen: man vernield ruit bij ex.
Een 36-jarige man uit Groningen was donderdagmiddag weer eens lastig bij de woning van zijn ex. Aan de Noorderspoorsingel. De man vernielde een ruit en ging zonder toestemming de woning binnen. Hij werd aan het bureau gehoord en heengezonden.

Groningen treurt om voetbalnederlaag
Na de voetbalwedstrijd van Nederland was het korte tijd onrustig in diverse plaatsen in de provincie. Veel kijkers hielden zich met name in Groningen, Veendam en Winschoten op straat op. Dit leidde niet echt tot problemen. In de stad werden drie mannen aangehouden voor opruiing en belediging, terwijl in Veendam drie verdachten naar het bureau moesten voor vernielingen. Alle verdachten werden na verhoor en een proces verbaal heengezonden. De rust was overal voor 23.00 uur teruggekeerd.

Groningen: mishandeling
Op de Grote Markt heeft de politie afgelopen nacht een 28-jarige stadjer aangehouden. De maakte bij een cafetaria ruzie met enkele bezoekers en begon vervolgens met een riem te slaan. Na een korte schermutseling kon de verdachte worden overmeesterd. Hij werd enige tijd aan het politiebureau vastgehouden. Na een proces verbaal mocht hij in de loop van de nacht weer weg.

Groningen: stadjer veroorzaakt veel schade aan geparkeerde autos Een 25-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht door de politie in de Oppenheimstraat opgepakt. De man bedreigde voetgangers met een mes. Eerder bleek de verdachte in de Ceramstraat ook bewoners van een woning te hebben geslagen en bedreigd met een staaf ijzer. Hierbij vernielde hij met het wapen meerder autos. Hij sloeg deuken in de voertuigen en maakte met het mes diepe krassen in het lak van de autos. Bij zijn aanhouding was de man zeer agressief. De door hem aangerichte schade wordt op enkele tienduizenden guldens geschat. De man is ingesloten.

Groningen: gek van Oranje-gekte
De politie heeft donderdagmiddag een 31-jarige man uit Wijchen aangehouden. Hij bleek bij het VVV kantoor aan het Kattendiep oranje goederen te hebben vernield. Na zijn aanhouding verklaarde de man de Oranje-gekte zat te zijn. Na verhoor werd hij heengezonden. Buiten het bureau trachtte hij al snel weer vernielingen te plegen aan een geparkeerde auto. Hierop werd hij opnieuw opgepakt en ingesloten. In de loop van de avond werd de man weggestuurd. Echter. Aan het eind van de nacht troffen agenten de man weer op het Boterdiep. Daar bleek hij de ruiten van een tweetal autos te hebben ingeslagen. De man zit inmiddels weer vast.

Groningen: dronken man ingesloten
Op de Kijk int Jatstraat heeft de politie vannacht een 26-jarige Groninger aangehouden. De man maakte amok in een cafetaria en vernielde daarbij een ruit. Toen hij niet wegwilde gaan werd de politie gealarmeerd. De verdachte bleek zo zwaar onder invloed dat een ontnuchtering in een politiecel het gevolg was.
Winschoten: dronken snorfietser op A7
De politie zag donderdagnacht op de A7 bij Winschoten een snorfietser rijden. De man probeerde bij de afslag Heiligerlee aan de agenten te ontsnappen. Bij zijn aanhouding bleek de 37-jarige snorfietser uit Winschoten gedronken te hebben. Hij blies op het bureau een promillage van 1.0. Met een dagvaarding verliet de man het bureau.
Marum: snelle rijder
Een 38-jarige automobilist uit Amsterdam werd door de videowagen van de politie betrapt op de A7 ter hoogte van Marum waar hij een topsnelheid haalde van 200 km per uur. De gemiddelde snelheid van de man lag op 185 km per uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Delfzijl: man door het lint bij controle
Een 28-jarige man uit Appingedam die donderdagmiddag op met zijn snorfiets gecontroleerd werd op de Hogelandsterweg in Delfzijl ging compleet door het lint. De man negeerde stoptekens en werd agressief toen hij door de agenten werd tegen gehouden. Hij sloeg, schopte en beet de agenten en de ter assistentie gekomen collegas. Twee politiemensen werden door de man gebeten een derde kreeg een vuistslag in het gezicht. Zij hebben zich in het ziekenhuis laten behandelen. De man is geboeid overgebracht naar het bureau en ingesloten. Een duidelijke verklaring van zijn gedrag gaf de man niet af.
Alcoholcontroles
In Oosterwijtwerd negeerde donderdagavond een 45-jarige automobilist een stopteken. Bij controle bleek de man met dubbele tong te spreken. De man verleende geen enkele geen medewerking aan de blaastest en bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding is opgemaakt. Bij controle in Uithuizen op de Hoofdstraat blies een 43-jarige automobilist een promillage van 1.9. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding. In Hoogezand had een 53-jarige inwoner van die plaats met zijn auto de gehele Kerkstraat nodig. De man werd gecontroleerd en blies 1.45 promille. Een dagvaarding werd zijn deel en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Sappemeer: slaande vrouw aangehouden
De politie heeft donderdagnacht in een woning aan de Klaproosstraat in Hoogezand een 42-jarige vrouw aangehouden voor het mishandelen van haar 42-jarige vriend. De vrouw had de man met een stuk hout op het hoofd geslagen. De vrouw die zich op zolder voor de politie verschanst had werd meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.
Scheemda: verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op de A7 bij Scheemda werd een vrachtwagenchauffeur uit Barendrecht gecontroleerd die ruim 24 uur in touw was geweest. De enige rust die man genoten had was tijdens een 1 ½ uur durende overtocht van Dover naar Calais. De man kreeg een proces-verbaal en verplichte rust voorgeschreven. Bij controles op voertuigen met open laadbakken en aanhangwagens is in dertien gevallen een bekeuring van f 240.- uitgeschreven. Losse lading zoals puin, zand, grind dient te zijn afgedekt of zodanig vervoerd dat het niet op de weg kan vallen.

Musselkanaal: wisseltruc met telefoonkaarten
Bij een tankstation aan de Aweg in Musselkanaal heeft een nog onbekende man donderdagochtend een wisseltruc uitgehaald met vervalste telefoonkaarten. De man vroeg om drie telefoonkaarten en stak deze bij zich in zijn portemonnee. Hij betaalde met dollarbiljetten en toen hij te horen kreeg dat dat niet kon legde hij de kaarten weer terug op de balie. Nadien kwam het personeel er achter dat het om vervalste kaarten ging. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Inlichten afd.Communicatie tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...