Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 30-06-2000
Perberichten Regiopolitie Groningen
vrijdagochtend 30 juni 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: inbraak fietsenwinkel
Woensdagnacht werd er ingebroken in een fietsenwinkel aan de Eikenlaan. De daders kwamen binnen door via een luifel een bovenraam in te slaan. In de winkel werden ruimtes doorzocht. Uit de kassa werd het kasgeld weggenomen.

Groningen: inbreker overlopen
Bij een woning aan de Felix Timmermanlaan werd donderdagochtend een inbreker overlopen. Bewoners hoorden plotseling lawaai toen ze buiten kwamen zagen ze een 29-jarige man uit een slaapkamerraam klimmen en wegvluchten. Via het signalement trof de politie korte tijd later de verdachte aan op de parkeerplaats van het ziekenhuis aan de Ketwich Verschuurlaan. De verdachte werd voor onderzoek ingesloten. Niet bekend is of er iets uit de woning werd weggenomen.
Groningen: wietkwekerij
In een woning aan de Plutolaan trof de politie donderdag na klachten een wietkwekerij aan. In een kamer van het pand stonden ruim 350 planten. Deze werden samen met de aanwezige groeilampen in beslag genomen en vernietigd. De 57-jarige bewoner werd aangehouden en na verhoor en een proces verbaal heengezonden.

Groningen: diefstal en heling
De politie heeft donderdagmiddag in een cafetaria aan de Dierenriemstraat drie mannen aangehouden voor diefstal en heling van gestolen winkelgoederen. Een 40-jarige bekende winkeldief werd door agenten aangetroffen toen hij goederen afleverde bij de cafetaria. Na een kort onderzoek bleek dat de man gewinkeld had bij verschillende zaken in het winkelcentrum Selwerd. De goederen overhandigde hij in de cafetaria aan een 38-jarige man uit Delfzijl en een 55-jarige man uit Groningen. Een onderzoek in de auto van de Delfzijlster troffen agenten nog meer gestolen goederen aan. De drie mannen werden ingesloten.

Groningen: man vernield ruit bij ex.
Een 36-jarige man uit Groningen was donderdagmiddag weer eens lastig bij de woning van zijn ex. Aan de Noorderspoorsingel. De man vernielde een ruit en ging zonder toestemming de woning binnen. Hij werd aan het bureau gehoord en heengezonden.

Groningen treurt om voetbalnederlaag
Na de voetbalwedstrijd van Nederland was het korte tijd onrustig in diverse plaatsen in de provincie. Veel kijkers hielden zich met name in Groningen, Veendam en Winschoten op straat op. Dit leidde niet echt tot problemen. In de stad werden drie mannen aangehouden voor opruiing en belediging, terwijl in Veendam drie verdachten naar het bureau moesten voor vernielingen. Alle verdachten werden na verhoor en een proces verbaal heengezonden. De rust was overal voor 23.00 uur teruggekeerd.

Groningen: mishandeling
Op de Grote Markt heeft de politie afgelopen nacht een 28-jarige stadjer aangehouden. De maakte bij een cafetaria ruzie met enkele bezoekers en begon vervolgens met een riem te slaan. Na een korte schermutseling kon de verdachte worden overmeesterd. Hij werd enige tijd aan het politiebureau vastgehouden. Na een proces verbaal mocht hij in de loop van de nacht weer weg.

Groningen: stadjer veroorzaakt veel schade aan geparkeerde autos Een 25-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht door de politie in de Oppenheimstraat opgepakt. De man bedreigde voetgangers met een mes. Eerder bleek de verdachte in de Ceramstraat ook bewoners van een woning te hebben geslagen en bedreigd met een staaf ijzer. Hierbij vernielde hij met het wapen meerder autos. Hij sloeg deuken in de voertuigen en maakte met het mes diepe krassen in het lak van de autos. Bij zijn aanhouding was de man zeer agressief. De door hem aangerichte schade wordt op enkele tienduizenden guldens geschat. De man is ingesloten.

Groningen: gek van Oranje-gekte
De politie heeft donderdagmiddag een 31-jarige man uit Wijchen aangehouden. Hij bleek bij het VVV kantoor aan het Kattendiep oranje goederen te hebben vernield. Na zijn aanhouding verklaarde de man de Oranje-gekte zat te zijn. Na verhoor werd hij heengezonden. Buiten het bureau trachtte hij al snel weer vernielingen te plegen aan een geparkeerde auto. Hierop werd hij opnieuw opgepakt en ingesloten. In de loop van de avond werd de man weggestuurd. Echter. Aan het eind van de nacht troffen agenten de man weer op het Boterdiep. Daar bleek hij de ruiten van een tweetal autos te hebben ingeslagen. De man zit inmiddels weer vast.

Groningen: dronken man ingesloten
Op de Kijk int Jatstraat heeft de politie vannacht een 26-jarige Groninger aangehouden. De man maakte amok in een cafetaria en vernielde daarbij een ruit. Toen hij niet wegwilde gaan werd de politie gealarmeerd. De verdachte bleek zo zwaar onder invloed dat een ontnuchtering in een politiecel het gevolg was.
Winschoten: dronken snorfietser op A7
De politie zag donderdagnacht op de A7 bij Winschoten een snorfietser rijden. De man probeerde bij de afslag Heiligerlee aan de agenten te ontsnappen. Bij zijn aanhouding bleek de 37-jarige snorfietser uit Winschoten gedronken te hebben. Hij blies op het bureau een promillage van 1.0. Met een dagvaarding verliet de man het bureau.
Marum: snelle rijder
Een 38-jarige automobilist uit Amsterdam werd door de videowagen van de politie betrapt op de A7 ter hoogte van Marum waar hij een topsnelheid haalde van 200 km per uur. De gemiddelde snelheid van de man lag op 185 km per uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Delfzijl: man door het lint bij controle
Een 28-jarige man uit Appingedam die donderdagmiddag op met zijn snorfiets gecontroleerd werd op de Hogelandsterweg in Delfzijl ging compleet door het lint. De man negeerde stoptekens en werd agressief toen hij door de agenten werd tegen gehouden. Hij sloeg, schopte en beet de agenten en de ter assistentie gekomen collegas. Twee politiemensen werden door de man gebeten een derde kreeg een vuistslag in het gezicht. Zij hebben zich in het ziekenhuis laten behandelen. De man is geboeid overgebracht naar het bureau en ingesloten. Een duidelijke verklaring van zijn gedrag gaf de man niet af.
Alcoholcontroles
In Oosterwijtwerd negeerde donderdagavond een 45-jarige automobilist een stopteken. Bij controle bleek de man met dubbele tong te spreken. De man verleende geen enkele geen medewerking aan de blaastest en bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding is opgemaakt. Bij controle in Uithuizen op de Hoofdstraat blies een 43-jarige automobilist een promillage van 1.9. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding. In Hoogezand had een 53-jarige inwoner van die plaats met zijn auto de gehele Kerkstraat nodig. De man werd gecontroleerd en blies 1.45 promille. Een dagvaarding werd zijn deel en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Sappemeer: slaande vrouw aangehouden
De politie heeft donderdagnacht in een woning aan de Klaproosstraat in Hoogezand een 42-jarige vrouw aangehouden voor het mishandelen van haar 42-jarige vriend. De vrouw had de man met een stuk hout op het hoofd geslagen. De vrouw die zich op zolder voor de politie verschanst had werd meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.
Scheemda: verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op de A7 bij Scheemda werd een vrachtwagenchauffeur uit Barendrecht gecontroleerd die ruim 24 uur in touw was geweest. De enige rust die man genoten had was tijdens een 1 ½ uur durende overtocht van Dover naar Calais. De man kreeg een proces-verbaal en verplichte rust voorgeschreven. Bij controles op voertuigen met open laadbakken en aanhangwagens is in dertien gevallen een bekeuring van f 240.- uitgeschreven. Losse lading zoals puin, zand, grind dient te zijn afgedekt of zodanig vervoerd dat het niet op de weg kan vallen.

Musselkanaal: wisseltruc met telefoonkaarten
Bij een tankstation aan de Aweg in Musselkanaal heeft een nog onbekende man donderdagochtend een wisseltruc uitgehaald met vervalste telefoonkaarten. De man vroeg om drie telefoonkaarten en stak deze bij zich in zijn portemonnee. Hij betaalde met dollarbiljetten en toen hij te horen kreeg dat dat niet kon legde hij de kaarten weer terug op de balie. Nadien kwam het personeel er achter dat het om vervalste kaarten ging. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Inlichten afd.Communicatie tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie