Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse Kamer voor resolutie Turkse schending mensenrechten

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Volksunie

Kamer steunt VU-resolutie tegen Turkse mensenrechtenschendingen (30/06/00)

Gisterenavond keurde de Kamer van Volksvertegenwoordigers een resolutie goed betreffende de tegen de Koerdische PKK-leider Öcalan uitgesproken doodstraf, van de hand van VU-Kamerlid Ferdy Willems.

In de resolutie neemt het VU-Kamerlid de mensenrechtenschendingen en structurele geweldpleging van de Turkse staat t.a.v. de Koerden stevig op de korrel. Zo wordt verwezen naar de folterpraktijken, het laten verdwijnen en doden van Koerdische activisten, het verbieden van Koerdische politieke activiteiten, de strafrechtelijke veroordelingen van democratisch verkozen Koerdische parlementsleden en het verbod op het gebruik van de Koerdische taal in onderwijs, administratie, ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie