Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zevende tijd Verstappen op training Magny Cours Formule 1

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


30
juni

2000

Eerste vrije training Magny Cours: Michael Schumacher snelste
Op een zonovergoten Magny Cours is zojuist de eerste vrije training afgesloten.
Na een kwartier zijn het alleen nog maar de Minardi's die een aantal ronden hebben gereden. Niet zo verwonderlijk want het is het enige team dat niet present was tijdens de testdagen op Magny Cours, vorige week.
Nog een kwartier later zijn er nog altijd maar 4 auto's op het circuit geweest met een flying lap, namelijk de twee Minardi's en de beide Prost Peugeot's.
Na 35 minuten verschijnt Jos Verstappen op de baan voor zijn eerste flying lap en zet zichzelf met 1.19.550 op een zevende plaats. De la Rosa klokt vlak daarna 1.18.862. Michael Schumacher nestelt zich direct op de eerste plaats met een scherpe 1.16.941. Jos lijkt een motorprobleem te hebben maar kan nog richting de pits. Zijn tijd verbetert niet en hij eindigt de eerste vrije training op een veertiende plaats.
Opvallende afwezigen met nog een kwartier te gaan: Rubens Barrichello, de McLarens, de Jordans en de Jaguars. Even later volgt dan toch Mika Häkkinen die als enige de tijd van Michael Schumacher enigszins weet te benaderen, 1.17.212. De derde tijd is verrassend voor Nick Heidfeld. Niet veel later, met nog slechts 2 minuten te gaan, perst Schumacher er nog een 1.16.474 uit. De Duitser lijkt zijn zaakjes goed op orde te hebben. De sessie eindigt dus met veel machtsvertoon van Schumacher en zonder tijden van Barrichello, Coulthard en de beide Jordans.

Een overzicht van de tijden is te vinden op de seizoen pagina.


30
juni

2000

©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie