Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeven dagen per week de bezem erdoor in Leiden

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Zeven dagen per week de bezem erdoor

MILIEU EN BEHEER - Uitslapen op zondag? Welnee, wethouder Laurier leegt samen met de medewerkers van Milieu en Beheer prullenbakken en haalt de bezem door het gebied rondom het station. Laurier gaf daarmee het startsein voor de zondagse schoonmaakbeurt van de stad.

De gemeente wil het stationsgebied - de entree van Leiden - elke dag van de week vrij van vuil hebben. Afgelopen zondag gebeurde dit voor het eerst. De bedoeling is dat twee veegwagens en een prullenbakkenwagen deze zomer nog negen zondagen op pad gaan. Daarna bepaalt de gemeente of ze hiermee doorgaat.
Tot op heden rukten de veegwagens in het weekend al extra uit op zaterdag om naast de marktroute 's avonds ook het gebied rond de Beestenmarkt te poetsen. Toch blijkt dat op zondagochtend het uitgaansgebied weer vol ligt met rommel. Mensen klagen daarover en ook de gemeente is de troep een doorn in het oog. Juist op zondag bezoeken veel dagjesmensen de stad. De meeste troep is afkomstig van uitgaanspubliek, horecagelegenheden en andere bedrijven. Om hier iets aan te doen gaat de Reinigingscontrole in de zomer ook op zondag controleren of het afval volgens de regels wordt aangeboden. De volgende plekken krijgen de zondagsschoonmakers op bezoek: voor- en achterzijde van het Centraal Station, Stationsweg, Steenstraat, 2e Binnenvestgracht, Nieuwe Beestenmarkt, Beestenmarkt en het park en parkeerterrein bij molen de Valk.

Wethouder Jan Laurier helpt bij de grote zondagsschoonmaak. Foto: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie