Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Caravans in Frankrijk aantal dagen tolvrij

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 30 JUNI 2000

Caravans in Frankrijk aantal dagen tolvrij
Tot en met 30 september hoeft er op dinsdag, woensdag en donderdag op de Franse autosnelwegen geen tol te worden betaald voor caravans. De bedoeling is zo de weekeinden te ontlasten. In de weekeinden geldt het gebruikelijke tarief, dat wil zeggen de tol voor de auto plus ongeveer
30 procent voor de aanhanger.

Het Franse staatssecretariaat van Toerisme heeft dat bekend gemaakt. Vorig jaar is zo'n maatregel voor het eerst genomen en dat bleek een succes. Een uitzondering geldt voor donderdag 13 juli, de dag vóór de Franse nationale feestdag. Voor auto's met een caravan wordt op die drukke dag de volledige tol in rekening gebracht.

Komend weekeinde, de grote vakantieuittocht, zijn voorts 20.000 politiemannen en gendarmes op de been met de strikte opdracht niets door de vingers te zien. Dat geldt met name voor alcoholgebruik en te hoge snelheid. Overtreders worden onmiddellijk aangepakt. "Ook mensen die mij kennen, hoeven niet te proberen me te bellen om er onderuit te komen. Het is tolerantie nul," heeft minister Gayssot van Transport aangekondigd.

In de vorige zomervakantie zijn op de Franse wegen 1500 verkeersdoden gevallen. Schrik voor gendarmes, die beschikken over nieuwe radarinstallaties, lijkt de enige manier om de geldende regels te doen respecteren: maximaal 130 kilometer per uur op autosnelwegen, 110 als het regent, 110 ook op andere vierbaanswegen, 90 op rijkswegen en 50 kilometer per uur binnen de bebouwde kom, tenzij anders aangegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie