Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Regio 30-06-2000
Politieberichten vrijdag 30 juni. 07 - 15 uur
Balk/Sloten: Aanhoudingen openlijk geweldpleging Gaasterlân-Sleat De politie in het district Sneek heeft de afgelopen week vier verdachten uit Sloten (16, 19 en 22 jaar) en Wijckel (18) aangehouden in verband met openlijke geweldplegingen in Balk, Wijckel en Sloten. De vernielingen werden in wisselende samenstellingen gepleegd. Zo werd op 22 april een plantenkorf vernield bij een restaurant in Sloten alsmede een ruit van het postagentschap in Sloten. Ook bekenden de verdachten op 2 april een bushalte te hebben vernield aan de Haverkamp in Wijckel. Op 30 april werden 3 autos vernield, waaronder een auto bij een tandartspraktijk. Op deze auto werd een hakenkruis gekrast en forse schade aangericht. De vier konden worden aangehouden naar aanleiding van een buurtonderzoek. Een getuige had de vier een van de vernielingen zien plegen.
Allen bekenden hun aandeel in deze feiten. Ze zullen aansprakelijk gesteld worden voor de aangerichte schade die totaal bijna 14 duizend gulden bedraagt. Tegen de meerderjarige verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt, waarbij de minderjarige mede-verdachte is voorgedragen voor een alternatieve straf bij het Halt-buro Friesland.
Aldtsjerk: Diefstal uit auto
Een 29-jarige man uit Aldtsjerk deed vanmorgen bij de politie aangifte van diefstal van gereedschap en audioapparatuur uit zijn auto. De auto stond geparkeerd voor zijn woning aan de Miedemaweg in Aldtsjerk. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd. Vanuit de kofferbak werd een autoradio-CD speler en een aantal boor- slijp-, schaaf en schroefmachines weggenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend, maar bedraagt zeker enkele duizenden guldens.

Oudehorne: aanrijding met drank, auto in de sloot Vanmorgen omstreeks 7 uur raakte een 28-jarige man uit Oosterwolde met zijn auto van de weg op de Tjongervallei bij Oudehorne. De man kwam uit de richting van Hoornsterzwaag en raakte, vermoedelijk door een te hoge snelheid, in de rechter berm en raakte in een slip. Vervolgens raakte de auto in een slip en belandde met de voorzijde in de sloot. De bestuurder raakte bij het ongeval licht gewond. Omdat ter plaatse gekomen agenten alcohol roken, moest de man blazen. Naar aanleiding van deze blaastest is van hem in het ziekenhuis bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De auto raakte zwaar beschadigd. Uit de wagen lekte olie dat op advies van Wetterskip Fryslan is verwijderd .

Pingjum: Diefstal autoradio uit auto Afgelopen nacht is uit de auto van een 24-jarige inwoner van Pingjum een radio-CD speler met een achttal CDs gestolen. De auto stond geparkeerd voor de woning van de aangever aan de Molenlaan. Om in de auto te komen, werd een achter zijruit van de auto vernield.

Bureau voorlichting en PR 058-880.8074

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie