Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief Ministerie van EZ over ICT en administratieve lasten

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 115
Datum: 30-06-2000

ICT EN ADMINISTRATIEVE LASTEN: GEFASEERD NAAR EEN INTERNET-GROEIMODEL

Een loket waar ondernemers terecht kunnen voor alle informatie die ze van de overheid nodig hebben, waar ze alle formulieren kunnen vinden die ze moeten invullen. Formulieren die al zijn ingevuld met de gegevens die al bij de overheid over dat bedrijf bekend zijn. Deze formulieren direct in kunnen vullen en elektronisch versturen. Dat is het streven van het kabinet in de communicatie tussen overheid en bedrijfsleven. De snelle ontwikkelingen in informatie- en communicatietechnologie (ICT) maken dat mogelijk en het kabinet zal alles in het werk stellen om een dergelijke situatie ook te realiseren.
Dit schrijft minister Jorritsma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer waarmee ze reageert op de aanbeveling van de Commissie Administratieve Lasten om voor het terugdringen van administratieve lasten ambitieus in te zetten op ICT-toepassingen. Het kabinet volgt hierbij het voorstel van de Commissie Slechte om te werken aan een zogenoemd Internet-groeimodel. Daarbij worden gefaseerd de volgende stappen gezet:
- fase 1 (medio 2001): Centrale site met (doorverwijzingen naar) on-line formulieren en informatie;

- fase 2 (medio 2002): Formulieren kunnen met behulp van een intelligent zoeksysteem worden gevonden en on-line worden ingevuld;

- fase 3 (eind 2002): On-line ingevulde formulieren kunnen veilig en betrouwbaar electronisch worden verstuurd;

- fase 4 (eind 2003): na toestemming van de ondernemer worden gegevens hergebruikt, er kan een formulier naar verschillende instanties. Hiertoe worden formulieren vraaggestuurd ontworpen.
Voor de uitvoering van dit model zal een interdepartementale projectorganisatie worden opgezet, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van een prototype, marktconsultaties en het ontwikkelen van hulpmiddelen.
Uiteraard zal aandacht worden gegeven aan de samenhang met al lopende projecten: het bedrijvenloket, Elektronische Heerendiensten en het Basisbedrijvenregister. Bovendien zullen de hoge eisen die worden gesteld aan overheidsdienstverlening met betrekking tot privacy, betrouwbaarheid, afleggen van verantwoording en openheid on-line onverminderd gelden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie