Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq draagt sleutel over aan Gemeente Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen


Compaq draagt sleutel over aan Gemeente Nijmegen

Vrijdag 30 juni a.s. neemt John Sars, directeur Stadsbedrijven, namens de gemeente Nijmegen de sleutel in ontvangst van het bedrijfscomplex aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21. Directeur W.J. Groven van Compaq Nijmegen zal de sleutel overhandigen. De overdracht vindt plaats tijdens een bijeenkomst vanaf 14.00 uur in het restaurant van het vroegere Digitalcomplex.

De afgelopen maanden heeft Compaq het kantoorgebouw plus de bijbehorende bedrijfshal ontruimd. De gebouwen zijn door de gemeente gekocht omdat ze een goede mogelijkheid bieden de nu gespreid gehuisveste onderdelen van Stadsbedrijven onder een dak samen te brengen. Het bijbehorende terrein is tevens gekocht omdat ongeveer 6 van de 10 hectaren herverkaveld kunnen worden. De gemeente is hierdoor in staat op een gunstige plek binnen de stad nieuwe ruimte te scheppen voor de vestiging van bedrijven.

Voorbereidingen voor noodzakelijke aanpassingen en voorzieningen in het nieuwe onderkomen van de Directie Stadsbedrijven zijn al volop gaande. Een glasvezelaansluiting op het eigen gemeentelijke netwerk is al gereed. Daarvoor is een kabel gelegd tussen de gemeentelijke vestigingen aan de Industrieweg en het Compaqcomplex. Na de overdracht kan ook daarbinnen voortvarend begonnen worden met het gebruiksklaar maken voor de nieuwe gebruikers.

Als eersten zullen de kantoorafdelingen uit de Graafse Poort hun intrek nemen aan de Nieuwe Dukenburgseweg. Het gebouw aan de Graafseweg moet namelijk op 1 september gebruiksklaar zijn voor de nieuwe huurder, Thuiszorg Zuid Gelderland. De afdelingen die er nu zitten, verhuizen daarom op 17 en 18 augustus. Enkele onderdelen die momenteel in het kantoorgebouw Mariënburg en het stadhuis zijn ondergebracht, verhuizen ook nog in augustus. Het gemeentelijke administratiecentrum, dat tijdelijk gehuisvest is in een van de vroegere LIMOS-gebouwen, gaat in de loop van september over.

De uitvoerende onderdelen van Stadsbeheer en Bouwservices volgen later; zij krijgen ruimte in de bedrijfshal, die hiervoor eerst nog moet worden aangepast. In de hal komt mogelijk ook een uitrukpost van de Brandweer. Verder is overleg gaande over de vraag of de afdeling Archeologie eveneens onderdak zou kunnen vinden in het Compaqcomplex.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie