Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Convenant voor woningbouw in Alphen a/d Rijn tot 2005

Datum nieuwsfeit: 30-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


28-06-2000

Provincie en Alphen a/d Rijn ondertekenen convenant voor woningbouw tot 2005

Op vrijdag 30 juni om 11.00 uur ondertekenen mevrouw Van Ruijven van Leeuwen, gedeputeerde voor het streekplan Zuid-Holland Oost van de provincie Zuid-Holland, en burgemeester Schoof van de gemeente Alphen aan den Rijn het convenant ter realisering van woningbouw in Alphen aan den Rijn tot 2005. De ondertekening vindt plaats op het provinciehuis. Dankzij het convenant kan Alphen aan den Rijn starten met de bouw van 318 woningen op het voormalig Archeonterrein. De provincie spant zich verder in om voor 2005 zo spoedig mogelijk nog 135 woningen toe te kennen. Tevens zal in het aangrenzend gebied van Kerk en Zanen tot 2005 voorzien worden in de bouw van maximaal 282 woningen. Tot nu toe was de bouw onmogelijk omdat het woningbouwprogramma van Alphen aan den Rijn meer ruimte bood dan volgens het streekplan Zuid-Holland Oost is toegelaten. In de nieuw te verwachten bestemmingsplannen worden de bovengenoemde woninguitbreidingen meegenomen. Dit past binnen het huidige streeplanbeleid Oost.
Met de gemeente Alphen aan den Rijn is afgesproken dat een deel van de woningen, in de periode 2005 alsook daarna, gebouwd wordt voor de goedkope sector en voor de doelgroep ouderen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie