Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief SZW monitor gemeentelijk armoedebeleid

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief SZW monitor gemeentelijk armoedebeleid

Gemaakt: 5-9-2000 tijd: 12:5

1


Aan de Voorzitter van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

3 juli 2000

Tijdedens het algemeen overleg over de evaluatie Abw op 5 april jl. heb ik u toegezegd te informeren over de bijzondere bijstand via de Monitor Gemeentelijk Armoedebeleid (MGA). Hierbij zend ik u de tweede meting van de MGA.

De MGA registreert de ontwikkeling van de macro-uitgaven voor gemeentelijk armoede-beleid en heeft betrekking op de periode 1995-1998. De eerste meting van de MGA had betrekking op de periode 1995-1997.

Uit de tweede meting van de MGA blijkt, dat in de periode 1995-1998, zowel de bruto-uitgaven als de netto-uitgaven van het gemeentelijk armoedebeleid zijn toegenomen.

De MGA beoogt een zo volledig mogelijke deelname van gemeenten. Aan beide metingen van de MGA heeft, ondanks een intensieve benadering van gemeenten, slechts 60 % van de gemeenten deelgenomen. Gemeenten hebben aangegeven dat het leveren van de gevraagde informatie veel inspanning kost. Dit is de reden waarom op 1 maart jongstleden een onderzoek van start is gegaan om de MGA te optimaliseren. Naar verwachting is het onderzoek juli 2000 afgerond.

Tijdens het algemeen overleg op 5 april jl. heb ik u ook toegezegd, dat in de zomer een nadere analyse zal plaatsvinden van de uitgaven van de bijzondere bijstand. Na de zomer zal ik u over de uitkomsten van de analyse informeren.

De Minister van Sociale Zaken

en Werkgelegenheid,

(W.A. Vermeend)

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie