Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 1-07-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
zaterdagochtend 1 juli 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: winkeldief wordt straatverkoper
Op de Ruiterstraat hebben surveillerende agenten vrijdagmiddag een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De agenten zagen dat de man aan passerende voetgangers goederen wilde verkopen. Nadat de potentiële kopers verklaarden dat de man hen een mobiele telefoon aanbood, werd de verdachte aangehouden. Hij bleek in het bezit van een mobiele telefoon die even tevoren was weggenomen uit een telefoonwinkel in de Herestraat. De verdachte is ingesloten.
Groningen: insluiting fietsendief
In het Noorderplantsoen hield de politie op aanwijzing van een medewerker van een fietsenwinkel aan de Bedumerweg vrijdagmiddag een 23-jarige stadjer aan. De verdachte bleek kort tevoren uit de winkel een fiets te hebben weggenomen. Na een achtervolging door de medewerker werd de verdachte opgepakt. Aan het bureau bleek dat hij nog 14 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Hij is overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: tippelaarster berooft man
Een 36-jarige vrouw uit Groningen werd vrijdagavond in het Noorderplantsoen aangehouden. De vrouw, die als tippelaarster bekend staat, bood een 64-jarige stadjer haar diensten aan. Toen de man weigerde achtervolgde de verdachte hem. In de Sledemennerstraat zag de vrouw kans de man te achterhalen en beroven van een portemonnee met enkele tientjes. Na een zoektocht troffen agenten de vrouw in het plantsoen aan, waar ze werd opgepakt. De vrouw is ingesloten.
Groningen: botsing tegen boom
Een 18-jarige stadjer verloor vrijdagmiddag op de Prinsesseweg de macht over het stuur van zijn auto. Door onoplettendheid kwam de man met zijn auto tegen de stoeprand, waarna de auto in de middenberm tegen een boom belandde. De bestuurder en zijn 19-jarige passagier moesten beiden met letsel naar een ziekenhuis. De auto bleek total loss.

Leens: uit de bocht
Op de Provincialeweg ter hoogte van Leens botste vrijdagavond een 18-jarige man uit Zoutkamp met zijn auto tegen enkele bomen. De bestuurder is vermoedelijk door te hoge snelheid in de berm gekomen en geslipt. Vervolgens belandde de auto via enkele bomen in de bossages naast de weg. De man moest met rugletsel naar een ziekenhuis. De auto werd zwaar beschadigd afgevoerd.

Oostwold: auto in sloot
Op de Hoofdweg in Oostwold raakten afgelopen nacht drie jongens met hun auto in de sloot. De 23-jarige bestuurder wilde al rijdend het raampje van zijn kotsende passagier open draaien. Hierdoor raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, met als gevolg dat de auto in de naastgelegen sloot tot stilstand kwam. De inzittende zagen kans uit de auto te klimmen. Slechts een nat pak was het gevolg. De auto werd uit de sloot getakeld.

Veendam: mishandeling
Op de Winkler Prinsstraat heeft de politie vrijdagmiddag twee mannen van 42 en 20 jaar aangehouden. Beiden hadden op de Promenade ruzie gekregen met een 43-jarige man uit Winschoten die zich met een woordenwisseling tussen de verdachten bemoeide. Het slachtoffer kreeg vervolgens enkele raken klappen van de beide mannen in zijn gezicht. De verdachte zijn na verhoor en een proces verbaal heengezonden.
Hoogezand: alcohol
Afgelopen nacht heeft de politie twee mannen aangehouden, die teveel alcohol hadden gebruikt. Een 44-jarige Veendammer werd op de Kielsterachterweg staande gehouden. Hij bleek weigerde elke medewerking aan een blaas en bloedproef. Bovendien bleek het rijbewijs van de man ongeldig te zijn verklaard, terwijl zijn auto niet verzekerd en niet gekeurd was. De auto is voor een technisch onderzoek aan het bureau geplaatst. De man mocht met enkele processen verbaal het bureau verlaten. Ook een 49-jarige man uit Hoogezand kreeg op de Kalwijk een bekeuring voor het rijden onder invloed. Hij bleek iets meer dan 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben.
Winschoten: lastige klant ingesloten
Op het Marktplein werd vannacht een 39-jarige Winschoter aangehouden. De man bleek al enige tijd zeer vervelend op het Marktplein rond te hangen. Toen agenten hem aanspraken begon hij tegen de politie auto te slaan. Ook een geparkeerde auto moest het ontgelden. Toen de weigerde te vertrekken werd hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel.

Inlichtingen afd.Communicatie tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie