Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 01-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-07-2000

Politieberichten stad Utrecht, 11.00 uur
Verkeerscontrole

Utrecht De politie hield op vrijdag 30 juni tijdens de ochtend een verkeerscontrole op de Marshalllaan. In het kader van 'Doe niet dom, gordel om', werden 24 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werden twee eigenaren van personenauto's bekeurd voor fout parkeren.

Een 26-jarige Utrechter liep tegen de lamp wegens het rijden zonder rijbewijs. Voorts konden 4 bestuurders het rijbewijs of APK-keuringsbewijs niet tonen. Deze werden, om een bekeuring te voorkomen, in de gelegenheid gesteld deze documenten aan het bureau te tonen.

Snelheidscontrole

Utrecht Op de Weg der Verenigde Naties werd op vrijdag 30 juni een radarsnelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats tussen 07.45 en 11.45 uur. Tijdens de controle passeerden 1890 voertuigen de radar. Van dit aantal bestuurders bleken er 270 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/h te houden. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/h.

Diefstal geldkist vanuit viskar

Utrecht Op vrijdag 30 juni werd tijdens de ochtenduren een geldkist met inhoud gestolen vanuit een viskar aan de Van Starkenborghhof. Terwijl de 43-jarige eigenaar, een inwoner van Spakenburg, in de kar met zijn werkzaamheden bezig was, zag hij een paar handen onder een zeil doorkomen en werd de geldkist weggenomen.

De man ging zijn kar uit en zag dat een jongen met onder zijn arm de geldkist, achterop een gereedstaande scooter ging zitten. De scooter red vervolgens met hoge snelheid weg.

Het betrof een tweetal kanpen in de leeftijd van 16 a 17 jaar oud. De politie stelt een onderzoek in naar de daders van de diefstal.

Tasjesroof

Utrecht Op vrijdag 30 juni vond op de Oudenoord, omstreeks tien voor half zes in de middag een tasjesroof plaats. Een echtpaar uit Tsjechië liep in de richting van de Herenweg. Plotseling werd de tas van de schouder van de Tsjechische vrouw gerukt door twee jongens die op een rode scooter langs het echtpaar reed.

De daders gingen er hierna met hoge snelheid vandoor. In de tas zaten de paspoorten, rijbewijzen en andere documenten van het echtpaar, dat uit de zusterstad Brno op visite was in Utrecht.

Man valt met balkon
Utrecht Op vrijdag 30 juni waren bewoners van een woning aan de W.A. Vultostraat bezig om een oud balkon af te breken. Terwijl een 60-jarige man op het balkon stond klom de 29-jarige bewoner naar boven. Op dat moment stortte het hele balkon naar beneden. Vermoedelijk omdat enkele balken vergaan waren.
De 60-jarige man viel met balkon en al ongeveer 3 meter naar beneden en kreeg delen van het balkon op zijn lichaam. Het slachtoffer werd met inwendige kneuzingen aan rug, heup en armen overgebracht naar het ziekenhuis en werd ter observatie opgenomen. De 29-jarige bewoner kam met de schrik vrij.

Beroving met geweld
Utrecht Op zaterdag 1 juli werd omstreeks vijf minuten over een in de nacht, een 32-jarige inwoner van Utrecht met geweld beroofd van zijn portemonnee met inhoud. Het slachtoffer liep over de Oudegracht, toen plotseling twee onbekende mannen op hem afliepen, hem beetpakten en hem in het gezicht stompten. Vervolgens werd het slachtoffer van zijn portemonnee met daarin een geldbedrag beroofd.

Een voorbijkomende getuige waarschuwde de politie die het slachtoffer aantrof en voor behandeling naar het ziekenhuis bracht. De daders waren ongeveer 30 jaar oud, hadden beiden kort donker krullend haar. Een van de daders was gekleed in lichtgekleurde kleding en de andere droeg een donkergekleurd jack.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie