Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spannende, onthullende series op BBC World in juli

Datum nieuwsfeit: 01-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
juni 2000
Persbericht BBC World

Spannende, onthullende series op BBC World in juli

BBC World makes sense of it all!

De internationale 24-uurs nieuws- en informatietelevisiezender BBC World 'is making sense of it all'. De nieuwe campagne onder dit motto is momenteel internationaal van start gegaan. In de verschillende media-uitingen - waaronder de postersite 'One international decision-maker you won't find in the boardroom' op Schiphol Airport - tonen hoe BBC World verschillende onderwerpen tot op de bodem uitpluist. Zo ook in juli want naast de vaste nieuws- en actualiteitenprogramma's zijn er elke zondag uitzendingen over WOII en de Naziepartij. Bovendien staat aan het eind van de maand een hele week in het teken van de luchtvaart. Tijdens deze Aviation Week staan de geschiedenis van en de laatste ontwikkelingen in de luchtvaart centraal.

The Nazis: A Warning From History
Elke zondag in juli om 21.10 uur. Het programma loopt door in augustus. Het programma onthult dat de opgang van de Nazi's verre van onvermijdelijk was. Massawerkloosheid, verborgen antisemitisme en ontevredenheid over het Verdrag van Versailles werden redenen om Hitler in de jaren twintig te steunen. Maar de partij was feitelijk slecht georganiseerd en ontrafeld door kleine interne ruzies. Bij de algemene verkiezingen in 1928 behaalden de Nazi's slechts 2,6 procent van de stemmen. De volgende afleveringen zullen voorbijkomen: Helped Into Power (2 juli), over de hulp die Hilter kreeg om aan de macht te komen; Chaos And Consent (9 juli), over het beeld dat de Nazi's gaven van het leger: orde en discipline binnen de samenleving; The Wrong War (16 juli), waarom ging Hitler de oorlog aan met het land dat hij het meest bewonderde, Groot-Brittannië en werd het land dat hij wilde koloniseren, Rusland, zijn bondgenoot?; The Wild East (23 juli), over de etnische zuiveringen in Polen en; The Road To Treblinka (30 juli), over het begin van de Jodenmoorden in de concentratiekampen.

The Spying Game
Vanaf zondag 16 juli om 19.10 uur.
In The Spying Game wordt de invloed onderzocht die de wereldwijde geheime inlichtingendiensten hadden op het beëindigen van de Koude Oorlog. Het programma laat zien hoe zulke bureaus werken en welke invloed de CIA, de MI6, de KGB en de Stasi hadden op dit langdurige conflict. Het biedt nieuwe bewijzen van belangrijke betrokkenen van wie een aantal altijd zijn mond heeft gehouden. Door waargebeurde verhalen wordt duidelijk wie bereid was zijn land te verraden.
World Business Report - Farnsborough Airshow
In de week vanaf 22 juli, dagelijks om 15.15 uur, 18.15, 19.35 en 22.30 uur.
Tijdens de Aviaton Week wordt World Business Report gepresenteerd vanaf de Farnsborough Airshow, de wereldberoemde tentoonstelling van luchtvaartbenodigdheden en -technologie. De programma's bevatten interviews met vooraanstaande personen in de industrie en bieden het laatste zakennieuws. Elke dag zal er een speciale reportage worden uitgezonden met onderwerpen waarbij de hele luchtvaartindustrie onder de loep wordt genomen, van vliegtuigbouwers tot vliegtuigkopers. Ook wordt gekeken naar de veranderingen in dat vakgebied en de verschillende trends binnen de luchtvaarttechnologie.

The Airshow
Vanaf woensdag 26 juli om 21.30 uur.
De Airshow onderzoekt de fascinerende wereld van het vliegen. Het programma bevat verhalen over de geschiedenis van de luchtvaart, de invloed die het heeft op het leven van de mens en welke bijzondere innovaties in de toekomst zullen worden gebruikt. De Airshow biedt nieuwe invalshoeken op luchtvaartverhalen. De programmamakers bezoeken vliegdekschepen, vliegen mee in een luchtballon en beleven opnieuw een aantal van 's werelds grootste landingen.

Jeremy Clarkson's Extreme Aircraft
Donderdag 27 juli om 23.30 uur.
In deze speciale uitzending van Extreme Machines probeert Jeremy Clarkson een aantal van 's werelds krachtigste vliegtuigen uit. Van F15 straaljagers tot gevechtshelikopters. Extreme Aircraft belicht de mannen achter het metaal.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie