Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open dag gemeentelijke wilde plantentuin in Ede

Datum nieuwsfeit: 01-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Open dag gemeentelijke wilde plantentuin

De gemeente Ede organiseert aanstaande zaterdag 1 juli van 13.00 tot 16.00 uur een kijkmiddag. De afdeling van de wilde planten - van de gemeentekwekerij aan de Slingerboslaan - is dan open voor het publiek.

Op dit moment is het een kleurenzee van bloeiende planten zoals Kattestaart, Langbladige ereprijs, Duizendblad, Kaasjeskruid, Sint Janskruid, Zwarte toorts en Dagkoekoeksbloem. De Toorts en de Kaardebol zijn indrukwekkende verschijningen met hun forse afmetingen.

Voorbeeldtuin

Achterin de wilde plantenhoek vindt u een voorbeeldtuin. Bezoekers kunnen daar ideeën op doen voor hun eigen tuin. Bij de vijver / poel is het (met zonnig weer) een drukte van belang met allerlei insecten. Vooral libellen vliegen er dan in veel soorten en maten. De tuin is aangelegd met houtstobben, boomstammetjes, oude dakpannen en puin. Tussen de stenen en dakpannen is veel nestruimte aanwezig voor bijen, zweefvliegen en andere insecten. In de houtril en tussen de boomstobben nestelen vogels en kleine zoogdieren.

Informatiestand

Naast het bezoek aan de wilde planten(tuin) kunt u ook informatie over natuurlijker tuinieren meenemen uit de informatiestand. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uw vragen over de wilde planten en natuurlijker tuinieren te beantwoorden. Heeft u interesse in wilde planten en natuurlijker tuinieren? Dan is deze kijkmiddag echt iets voor u!

Datum: zaterdag 1 juli 2000
Tijd: 13.00 tot 16.00 uur
Plaats: Gemeentekwekerij aan de Slingerboslaan te Ede (dit is een zijweg van de Asakkerweg, naast de begraafplaats).Ede, 28 juni 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie