Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring EU over het vonnis in proces tegen Iraanse joden

Datum nieuwsfeit: 01-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Raad van de Europese Unie

Iran : Verdict in the trial of the Iranian Jews Press Release: Brussels (04-07-2000) - Press: 237 - Nr: 09883/00

Brussel,

1 juli 1999


9883/00 (Presse 237)

P 94/00

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over het vonnis in het proces tegen de Iraanse joden

De Unie heeft met bezorgdheid kennis genomen van het vonnis dat is uitgesproken door het revolutionaire tribunaal van Shiraz. Zij spreekt haar teleurstelling uit over het feit dat ondanks eerdere toezeggingen van de Iraanse autoriteiten het proces achter gesloten deuren is gevoerd. De Europese Unie wijst erop dat de mogelijkheid bestaat om tegen het vonnis in beroep te gaan. Gezien het belang dat zij aan deze zaak hecht, hoopt zij vurig dat het Hof van Beroep op de uitgesproken veroordelingen zal terugkomen. De Europese Unie zal niet aflaten de Iraanse autoriteiten van haar bezorgdheid in kennis te stellen.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, Estland, Hongarije, Litouwen, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië, de geassocieerde landen Cyprus en Malta en de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie