Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dag van het Haagse Bos in gemeente Den Haag

Datum nieuwsfeit: 01-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Dag van het Haagse Bos op zaterdag 1 juli


Op zaterdag 1 juli wordt de Dag van het Haagse Bos gehouden. Dan zijn de schetsen te zien die als basis dienen voor de ontwikkeling van het Haagse Bos, de Koekamp en het Malieveld. Deze toekomstvisie wordt in september gepresenteerd. De Dag van het Haagse Bos wordt gehouden in de werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Boslaan op de Koekamp achter de VNO-toren van 10.00 tot 15.00 uur. Om een indruk te krijgen wat op basis van de voorstellen mogelijk zou kunnen zijn worden een muziektent en een theehuis neergezet.

De afgelopen maanden gaven veel mensen gehoor aan de uitnodiging van Stadsbeheer en Staatsbosbeheer om mee te praten en denken over de toekomst van dit unieke stuk groen in de binnenstad. Onder de titel 'Zet een boom op over het Haagse Bos' konden ze tijdens een aantal bijeenkomsten hun ideëen en wensen kenbaar maken. Ook via internet kon men deelnemen aan de discussie. Aansluitend waren er excursies. Dat leverde een wensenprogramma op dat met de eerder vastgestelde randvoorwaarden het uitgangspunt was voor de schetsontwerpen waarvoor de deelnemers zelf pen en penseel hanteerden.

Voor het Malieveld en de Koekamp is de wens geuit voor zowel intensiever gebruik als voor behoud van de huidige situatie. De hertenkamp wordt zeer gewaardeerd. Sommigen pleiten voor uitbreiding. De Koekamp moet toegankelijker worden door betere parkeervoorzieningen. Voor het Malieveld moet (ook om de grasmat te ontzien) worden gezocht naar een evenwicht tussen het gebruik als parkweide (bijvoorbeeld vliegeren en picknicks) en het gebruik voor demonstraties en manifestaties. Ook moeten er voorzieningen komen zoals een skatepark, skeelerbaan en speelplek.

Bos

Het Haagse Bos moet weer het bos worden met grote, oude bomen, maar het moet ook een bruikbaar bos zijn met extra banken en speelplekken en voorzieningen voor jongeren en bezoekers die er hun lunchpauze doorbrengen. Een theeschenkerij, muziekpaviljoen of herstel van het Minang Kabauhuis dat ooit in het bos stond moet tot de mogelijkheden behoren. De werkschuur van Staatsbosbeheer kan als informatiecentrum worden ingericht. De voet- en fietspaden lijken teveel op elkaar. Kleurgebruik kan verwarring voorkomen. Barrières als de Utrechtsebaan en de Laan van Nieuw Oost-Indië moeten verdwijnen voor wandelaars, fietsers, skaters en rolstoelgebruikers met bruggen. Ook moeten er veilige oversteekplaatsen komen naar de toegangen langs de Benoordenhoutse- en Bezuidenhoutseweg.

Gepleit wordt voor meer beheer en toezicht in het bos. Meer prullenbakken voorkomt zwerfvuil. Over het vrij laten lopen van honden zijn de meningen verdeeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie