Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EZ: Ybema met handelsmissie naar Slovenië en Kroatië

Datum nieuwsfeit: 02-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ


STAATSSECRETARIS YBEMA MET HANDELSMISSIE NAAR SLOVENIË EN KROATIË

Datum: 26-06-2000

Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken zal van 2 tot en met 6 juli met een handelsmissie Slovenië en Kroatië bezoeken. De bedrijvendelegatie bestaande uit zo'n 20 vertegenwoordigers van bedrijven uit diverse sectoren van het bedrijfsleven wordt geleid door Paul van Roon, directeur economie en technologie van FME/CWM. Doel van de reis van staatssecretaris Ybema is het bevorderen van wederzijdse economische betrekkingen en het ondersteunen van het meereizende bedrijfsleven in de handelscontacten.

In Slovenië zal staatssecretaris Ybema onder meer gesprekken voeren met minister Senjur van Economische Betrekkingen en Ontwikkeling, minister Zagozen van Economische Zaken, minister Razgorsek van Midden- en Kleinbedrijf en Toerisme en met bankpresident Arhar van de Bank van Slovenië. Daarnaast is een zakenconferentie waarin de Nederlandse bedrijfslevenvertegenwoordigers hun Sloveense counterparts ontmoeten in het programma opgenomen.
In Kroatië zal staatssecretaris Ybema onder meer gesprekken voeren met minister Fizulic en staatssecretaris Mimica van Economische Zaken, minister Pecek voor het Midden- en Kleinbedrijf en met voorzitter Vidosevic van de Kroatische Kamer van Koophandel. Bovendien zal Ybema deelnemen aan een Ronde Tafel discussie bij de Kamer van Koophandel, waarin ook verschillende Kroatische bewindslieden zullen participeren. Ook zal hij in de tweede stad van het land, Rijeka, besprekingen voeren met de lokale autoriteiten en een seminar openen, gericht op de havenontwikkeling en georganiseerd door de Rotterdam Maritime Group.
De export vanuit Nederland naar Slovenië had in 1998 een waarde van f 526 miljoen, de invoer vanuit Slovenië naar Nederland had een waarde van f 238 miljoen. De waarde van de export vanuit Nederland naar Kroatië bedroeg in 1998 f 341 miljoen, die van de invoer vanuit Kroatië naar Nederland f 109 miljoen.

Ministerie van Economische Zaken
Aan deze paginas kunnen geen rechten worden ontleend - No rights can be derived from these pages

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie