Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 02-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 2-07-2000
Politieberichten van 1/7 (13.00 uur) t/m 2/7 (13.00 uur)
Heerenveen: boot in brand
Op een boot die lag in een haventje aan De Warring is zaterdag om 11.40 uur brand uitgebroken. De brandweer had de brand, die vermoedelijk is ontstaan door een lekkende gasleiding, snel onder controle. Een getuige had eerst een doffe knal gehoord en vervolgens een steekvlam gezien. De boot is eigendom van een 65-jarige inwoner van Heerenveen.

Haule: inbreker overlopen
Een 66-jarige bewoner van een woning aan de Tonckenweg te Haule heeft vrijdagavond omstreeks 23.00 uur een inbreker overlopen. De bewoner lag al op bed toen er werd aangebeld. Hij ging naar de woonkamer zonder daar het licht aan te doen. Buiten zag hij een man staan die achter de woning verdween. De bewoner hoorde daarna gestommel in de toilet in het achterhuis. Daar trof hij de man aan die hij kort daarvoor voor de woning had gezien. Hij deed de achterdeur open, waarna de indringer de woning uit vluchtte. Er wordt niets uit de woning vermist.

Oosterwolde: ruiten vernield
De 41-jarige eigenaar van een horecazaak aan de Brinkstraat deed zaterdag aangifte van vernieling van een zestal ruitjes van zijn pand. Een getuige had gezien dat omstreeks 02.45 uur twee jongens met terrasstoelen de ruiten hadden vernield. Hij was de jongens nog achterna gelopen, maar was er niet in geslaagd hen aan te houden.
Gorredijk: doorrijden na eenzijdig ongeval
Een 19-jarige bestuurder uit Terwispel is zaterdag om 15.00 uur aangehouden, omdat hij kort daarvoor bij een eenzijdig ongeval een lantaarnpaal had beschadigd en was doorgereden. Getuigen hadden de aanrijding zien gebeuren en zijn kenteken genoteerd, waarna de man kon worden aangehouden.

Oosthem: beelden gestolen
Uit een tuin van een woning aan de Nijesyl zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee betonnen leeuwenbeelden met een goudkleurig familiewapen gestolen. De 55-jarige eigenaar deed aangifte.
Leeuwarden: aanhoudingen na vernieling
Een 56-jarige vrouw en een 39-jarige man, beiden uit Leeuwarden, zijn zaterdag om 19.30 uur aangehouden, omdat zij kort daarvoor een ruit van een woning aan de Jacob Brinkstraat hadden vernield. Een getuige had de man herkend, waarna deze samen met de vrouw in zijn woning werd aangehouden. Beiden waren behoorlijk beschonken en verklaarden de ruit te hebben vernield omdat er op hun aanbellen niet werd gereageerd. De vrouw had tegen het raam geschopt, waarna de man met een schop het raam had ingeslagen.

Lemmer: kop-staart botsing
Bij een kop-staart botsing op de Rondweg te Lemmer waren zaterdag om 14.45 uur 4 auto's betrokken. De aanrijding ontstond toen een toen een 19-jarige bestuurster uit Bakhuizen te laat merkte dat twee auto's voor haar stil stonden. De vrouw botste op de achterste auto, waarna deze tegen de voorste werd geduwd. Een andere bestuurder, een 58-jarige inwoner van Zwolle, reed achter de vrouw en botste vervolgens op haar auto. Alle bestuurders kwamen met de schrik vrij.
Leeuwarden: rustige start Simmer 2000
De start van het Simmer 2000 festijn zaterdag in Leeuwarden is zonder problemen verlopen. Met de inzet van 100 politieambtenaren kon geconstateerd worden dat er zich geen openbare orde problemen hebben voorgedaan.

Friesland: onder invloed
Hallum: zaterdag is om 21.45 uur een 21-jarige bestuurder uit Hallum aangehouden, omdat hij onder invloed een verkeersbord op de Doniaweg omver had gereden. Op het bureau blies hij 335 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uren kreeg. Grou: een 25-jarige bestuurder uit Jirnsum is zaterdag om 23.45 uur aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 470 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.
Drachten: een 26-jarige bestuurder werd zondag om 02.30 uur op de Zuidkade aangehouden, omdat hij onder invloed was. Op het bureau blies hij 645 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uren kreeg.
Drachten: op de Berglaan werd zondag om 04.00 uur een 43-jarige bestuurder uit Soesterberg onder invloed aangehouden. De man blies 580 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren. Leeuwarden: op de Populierstaart werd zondag om 04.20 uur een onder invloed verkerende 37-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden. Gezien de uitslag van de ademanalyse van 345 ug/l, kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uren.
Burgum: omdat hij zonder licht en helm reed werd zondag om 04.40 uur op de Zomerweg een 21-jarige bromfietser uit Garyp staande gehouden op de Zomerweg. Hij bleek bovendien te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 495 ug/l, waarvoor hij ook een proces-verbaal kreeg, alsmede een rijverbod voor 5 uren.
Leeuwarden: een 20-jarige bestuurder uit Leeuwarden werd zondag om 05.30 uur onder invloed aangehouden op de Pr. Hendrikstraat. Hij blies op het bureau 330 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uren kreeg.
Wolvega: een 37-jarige bestuurder De Blesse werd zondag om 05.50 uur op de Steenwijkerweg aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Gezien de uitslag van de ademanalyse, 745 ug/l, kreeg hij een rijverbod voor 9 uren en een proces-verbaal.
Waldrock: aanhouding lastige bezoeker en brandje Op verzoek van de beveiliging van het popfestival Waldrock te Burgum is zatedag om 21.20 uur een 45-jarige bezoeker uit Berghem aangehouden. De man was tijdens het 'stagediven' diverse malen op de grond terechtgekomen en bewusteloos geraakt. Toen hij naar de EHBO werd gebracht maakte de man amok en begon hij beveiligingspersoneel te slaan. Hij werd daarop door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden. Rond 05.00 uur kwam van het festivalterrein een melding dat 4 toiletcontainers in brand stonden. De brandweer van Burgum heeft de brand, die vermoedelijk werd aangestoken, geblust.

Joure: aanhoudingen na vernielingen
Een 22-jarige inwoner van Joure en een 21-jarige inwoner van Heerenveen zijn zaterdag om 23.50 uur aangehouden omdat ze op de Geert Knolweg een fiets hadden vernield en geprobeerd hadden de ruiten van een telefooncel kapot te trappen. Ze werden op heterdaad betrapt door een politieambtenaar en naar het bureau overgebracht. Beiden hadden behoorlijk gedronken.

Leeuwarden: inbraak woning
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg. Door een raam te forceren wist men zich toegang te verschaffen, waarna een videorecorder werd ontvreemd. De 48-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: aanhouding graffiti
Een 20-jarige inwoner van Heerenveen is zondag om 02.00 uur aangehouden omdat hij in de Stationstunnel graffiti had aangebracht. Surveillerende agenten zagen de man bezig en konden hem na een korte achtervolging op de Fok aanhouden. Op de verdachte werd nog een groot mes en een aantal XTC-tabletten aangetroffen. De man wordt er ook van verdacht in met name de wijk Nijehaske een aantal auto's en woningen met rode en gele verf te hebben bespoten. De politie heeft daarvoor inmiddels een achttal aangiften ontvangen. Indien meer schade is ontstaan, wil de politie Heerenveen (058 880 7500) daar graag over geïnformeerd worden, zodat aangifte kan worden opgenomen.
Sneek: aanhoudingen na vernieling raam
Op verdenking van vernieling van een raam van een winkel aan De Singel zijn zondag om 03.50 uur een 17-jarige en een 24-jarige man, beiden uit Sneek. De 56-jarige eigenaar zag de mannen de ruit vernielen en waarschuwde de politie, waarna het tweetal op de J.W. Frisostraat kon worden aangehouden. Bij de aanhouding gedroeg een omstander, een 26-jarige Sneker, zich vervelend en weigerde te voldoen aan een vordering om weg te gaan. Hij werd daarop ook aangehouden.
Bureau Voorlichting & PR: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...