Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 02-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-07-2000

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Oplichting

UTRECHT Op zaterdag 1 juli werd om half elf in de ochtend, een 24-jarige inwoner van Zeist in een winkel aan de Steenweg aangehouden. De man had geprobeerd met een valse creditcard af te rekenen.

De winkelier vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. De valse creditkaart werd inbeslaggenomen en de verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. De verdachte bleek tevens nog gesignaleerd te staan voor een tegen hem openstaand vonnis.

Aanrijding letsel

UTRECHT Politie en ambulance werden op zaterdag 1 juli, omstreeks vijf voor half vier in de middag, gestuurd naar de Oudenoord voor een aanrijding met letsel. Ter plaatse troffen zij een personenauto in de middenberm aan met daarin een 32-jarige inwoner van Utrecht. De bestuurder was met zijn personenauto uit de richting van de Draaiweg aankomen rijden en reed in de richting van de Omloop.

Door onbekende oorzaak was de auto van de man in een slip geraakt en in de middenberm tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. De man werd met schouderletsel overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. De personenauto raakte totall-los.

Boodschappen niet afgerekend

UTRECHT Surveillerende politieagenten zagen op zaterdag 1 juli, omstreeks kwart over vier in de middag, een aantal personen hard over de Trumanlaan lopen. Deze personen werden aangesproken en het bleken medewerkers van een supermarkt aan de Hammarskjoldhof te zijn. Zij deelden mee achter een verdachte aan te zitten, die de winkel met een volle boodschappenwagen had verlaten, zonder deze bij de kassa aan te bieden om af te rekenen.

In de omgeving werd de verdachte, een 36-jarige inwoner van Utrecht, met de volle boodschappenwagen, door de politie aangetroffen en aangehouden. De verdachte werd ingesloten aan het politiebureau.

Telefoneren met aanrijding als gevolg

UTRECHT Surveillerende politieagenten zagen op zondag 2 juli, omstreeks half een 's nachts, dat er een aanrijding had plaats gevonden op de Constant Erzeijstraat. Uit onderzoek bleek, dat een 39-jarige inwoner van Maarssen, terwijl hij aan het telefoneren was, met zijn auto tegen een geparkeerde personenauto aan was gereden. Hierna reed de man nog tegen een ander geparkeerd voertuig aan die door de klap weer tegen een derde voertuig aanreed. De verdachte bleek alcoholhoudende drank genuttigd te hebben en werd aangehouden.

Aan het bureau bleek uit de ademanalyse, dat de verdachte ongeveer 1,2 promille aan alcohol in het lichaam had. De verdachte kreeg een dagvaarding, een rijverbod en een transactie van f 900,- uitgereikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie