Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbereidingen reconstructie rotonde Stolwijkersluis Z-H

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


27-06-2000

Reconstructie rotonde Stolwijkersluis in juli van start

De werkzaamheden aan de rotonde Stolwijkersluis gaan nog in juli van start. De voorgaande maanden is er veel gedaan aan de planvorming en het ontwerp van de rotonde. Er is daarbij rekening gehouden met de opmerkingen die tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten naar voren kwamen. Het ombouwen van de rotonde is behoorlijk ingrijpend, zeker met de randvoorwaarde dat het verkeer gedurende de werkzaamheden zoveel mogelijk doorgang moet kunnen vinden. Er is daarom veel aandacht besteed aan een goede fasering van het werk. Vanaf maandag 3 juli begint men met de voorbereidende werkzaamheden.

Uiteindelijk is ervoor gekozen om bij het definitieve ontwerp van de rotonde zoveel mogelijk gebruik te maken van het nu al aanwezige asfalt. Onderzoek wijst uit dat de sterkte van de bestaande verharding op de meeste plaatsen nog ruim voldoende is om als basis te dienen voor het nieuwe rijoppervlak. Door hiervoor te kiezen hoeft er minder opengebroken te worden, kan er sneller gewerkt worden en kan het verkeer zo lang mogelijk doorgang vinden.

De werkzaamheden zullen in fasen geschieden. Vanaf 3 juli begint men met de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf dat moment zullen de stappen worden genomen, die uiteindelijk het verkeersplein Stolwijkersluis zullen veranderen in een moderne meerstrooksrotonde. Het verkeer op de nieuwe rotonde zelf zal voorrang hebben. Het totale werk aan het verkeersplein zal ongeveer vijf maanden in beslag nemen.

In verband met de te verwachten verkeershinder tijdens de uitvoering wordt geprobeerd een deel van de werkzaamheden nog in de komende vakantieperiode uit te voeren. In die periode is er immers minder woon-werkverkeer en zijn er geen schoolgaande kinderen. De asfalteringswerkzaamheden zullen na deze periode plaatsvinden. De reden hiervoor is dat daarvoor stremmingen noodzakelijk zijn en dat er in dezelfde periode ook ingrijpende werkzaamheden op de C.G. Roosweg (N210) tussen Krimpen aan den IJssel en Bergambacht plaatsvinden. Daarvoor is gekozen om de asfalteringswerkzaamheden aan de rotonde na de vakantieperiode te plannen.

De werkzaamheden zullen de nodige hinder opleveren voor de weggebruikers. Toch wordt er geprobeerd om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Op belangrijke momenten tijdens de uitvoering zult u via de pers en nieuwsbrieven geïnformeerd worden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie