Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herstel Hanzebruggen gemeente Deventer

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 27, 3 juli 2000

HERSTEL HANZEBRUGGEN BEGINT VANDAAG

Tijdens een routinematige inspectie is in maart ontdekt dat de Hanzebruggen scheuren vertonen. Op dat moment heeft de gemeente direct maatregelen genomen. Zo is het vrachtverkeer omgeleid en is een groot onderzoek gestart, eerst door de gemeente en daarna door Rijkswaterstaat (second opinion). Op basis van de onderzoeken is een reparatievoorstel gedaan dat burgemeester en wethouders dinsdag hebben goedgekeurd. Er is een krediet van 650.000 gulden beschikbaar gesteld. Vervolgens hebeen B en W gevraagd de werkzaamheden zo snel mogelijk te laten beginnen en dat is gelukt. Aannemer Takke start vandaag nog. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden over twee weken klaar zijn. Echter, de werkzaamheden zijn erg weersafhankelijk, waardoor de gemeente rekening houdt met een uitloop in de week van 17 juli.

Om de overlast zo veel mogelijk te beperken werkt de aannemer in de avond- en nachturen, om precies te zijn elke dag van 18.30 tot de volgende ochtend 6 uur, met uitzondering van zaterdag en zondag. Tijdens de
werkzaamheden is een omleiding van kracht. Vanuit Zwolle in de richting Arnhem kan het verkeer over de spoorbrug naast de Hanzebruggen rijden. Op dit weggedeelte geldt dan een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. Vanuit Arnhem richting Zwolle wordt het verkeer omgeleid via de Mr. H.F. de Boerlaan en de Industrieweg. De omleidingen gelden alleen tijdens de uren waarop gewerkt wordt.
Het werk

De aannemer begint maandag met de voorbereidingen, zoals het markeren van de scheuren. De scheuren komen goed tevoorschijn door magnetisch onderzoek waarbij het vocht in de scheur gaat bruisen en de scheur volledig zichtbaar wordt. Vanaf dinsdag begint het daadwerkelijke repareren en lassen. Om goed te kunnen lassen wordt de brug opengezet en gaat de aannemer via hoogwerkers aan de slag. Tot besluit moet de aannemer vrijdag 21 juli nog een nieuw wegdek aanbrengen. Dit duurt van vrijdagavond 18.30 uur tot zaterdagavond 20 uur. Ook dan gelden dezelfde omleidingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie