Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adviescommissies bezoeken Overijsselse organisaties

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 27 juni 2000

PROVINCIALE ADVIESCOMMISSIES BEZOEKEN OVERIJSSELSE ORGANISATIES

De Adviescommissie Meedoen aan de samenleving van de provincie Overijssel brengt op maandag

3 juli 2000 een werkbezoek aan het Regionaal Indicatieorgaan (RIO) en de wijkboerderij Schellerhoeve. Het werkbezoek begint om 14.00 uur bij de RIO, waarna de commissie het bezoek om 15.30 uur vervolgt bij de wijkboerderij. Het Regionaal Indicatieorgaan is gevestigd aan de Zeven Alleetjes en regelt voor mensen in de regio Zwolle verschillende zorgaanvragen op het gebied thuiszorg, dagverzorging of opname in een verpleeg- of verzorgingshuis. De wijkboerderij Schellerhoeve in Zwolle (Schellerpark 101) heeft een recreatieve, milieu-educatieve en sociaal-culturele functie voor de wijkbewoners. In en rond de boerderij worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals cursussen, tentoonstellingen, rondleidingen en kindermiddagen. Ook is er een kaasmakerij en zijn er verschillende dierverzorgingsclubs. Het werkbezoek wordt om 17.30 uur afgesloten.

De Adviescommissie Sterke steden en vitaal platteland vergadert op maandag 3 juli 2000, om
09.30 uur in het provinciehuis te Zwolle. Een van de agendapunten is de Tracékeuze Hanzelijn - samenvatting Trajectnota. Aansluitend aan de vergadering bezoekt de commissie vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur het Waterschap Velt en Vecht in Coevorden. Tijdens dit werkbezoek wordt er onder andere gesproken over de ontwerpplannen voor de leefomgeving van Overijssel, de overdracht van de Overijsselse Vecht en de samenwerking in de waterketen.

Met de werkbezoeken aan de verschillende organisaties in de Overijsselse samenleving willen de leden van de adviescommissies hun blik op de werkterreinen van de commissies verruimen. Het werkveld van de commissie Meedoen aan de samenleving richt zich onder andere op welzijn, cultuur, zorg, onderwijs en volksgezondheid. De commissie Sterke steden en vitaal platteland houdt zich voornamelijk bezig met ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, landbouw, natuur en landschap in de provincie Overijssel.

Nadere informatie:
team Communicatie, Petra Timmer, telefoon 038 425 23 18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie