Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietsroute 'Rondje Groningen' in gebruik genomen

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 3 juli 2000 Persbericht nr. 126

Nieuw: 'Rondje Groningen'

Vrijdag 30 juni is de fietsroute 'Rondje Groningen' officieel in gebruik genomen. Het 'Rondje Groningen' is een toeristische bewegwijzerde lange-afstandsfietsronde van circa 400 kilometer door de gehele provincie Groningen en voor een klein deel door Drenthe en Friesland. Het 'Rondje Groningen' is een gezamenlijk product van Stichting Toerist Oost-Groningen, Stichting Welzijn Westerkwartier/Actio, de Regioraad Noord-Groningen en de Provincie Groningen. De ANWB heeft het project uitgevoerd.

De route is ontstaan op initiatief van Stichting Toerist, die in het voorjaar van 1999 een route door Oost-Groningen ontwikkelde. Vervolgens is in de loop van 1999 en in 2000 een koppeling gemaakt tussen deze lange afstandsroute in Oost-Groningen en fietsroutes in West- en Noord-Groningen. In samenwerking met de ANWB zijn verschillende bestaande fietsroutes in de provincie gekoppeld en zijn ontbrekende delen ingevuld, zodat er een lange afstandsroute ontstond: het 'Rondje Groningen'.

Bewegwijzering

Er is gebruik gemaakt van bestaande bewegwijzering van de korte ANWB-fietsroutes. De borden zijn voorzien van een duurzame sticker, met daarop de aanduiding' Rondje Groningen'. Voor de koppeling tussen de bestaande routes zijn nieuwe routeborden geplaatst. Bij routeverkortingen en bijzondere punten, punten waar trajectkeuzes kunnen worden gemaakt of waar veel bezoekers zijn te verwachten, zijn informatiepanelen geplaatst.
De ANWB heeft een routegids uitgegeven waarin informatie te vinden is over de route, bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden. De gids is bovendien voorzien van routekaarten.
Met het Rondje Groningen wordt ingespeeld op de tendens dat sportieve vormen van recreatie (o.a. wandelen en fietsen) zich in toenemende mate richten op lange-afstandsroutes, die verdeeld over meerdere dagen, weekenden of korte vakanties afgelegd worden. De ANWB heeft elders in Nederland reeds een vijftal van dergelijk lange afstandsfietsronden ontwikkeld: Zuiderzeeroute, Veluweroute, Elfstedenroute en Rondje Drenthe, Rondje Utrecht.
Financiering

Het 'Rondje Groningen' is gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Integraal StructuurPlan Noorden des lands, Provincie Groningen, een aantal gemeenten, Provincie Drenthe en de ANWB.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie