Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weer mogelijk van invloed bij rampvlucht postduiven

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNMI

Het weer nader verklaard

Duiven en weer

"Van ruim 10.000 Groningse postduiven die zaterdag 1 juli tijdens een duivenlossing in Noord-Frankrijk werden vrijgelaten, was na twee dagen slechts de helft teruggekeerd," zo meldt het ANP. Postduivenhouder Clermonts spreekt van een rampvlucht en heeft sinds 1982 niet zoiets vreselijks meegemaakt. Een logische verklaring is er niet, maar wellicht hebben de bijzondere weersomstandigheden van die zaterdag een rol gespeeld.

Postduivenliefhebbers volgen gewoonlijk de weerinformatie op de voet omdat het weer invloed heeft op het koersverloop en de vliegsnelheid van de vogels. Van belang zijn vooral windrichting en -kracht op vlieghoogte. Bij tegenwind ligt de vliegsnelheid rond 60 km/u en bij staartwind worden snelheden van 100 km/u bereikt. Ook de vlieghoogte zelf hangt samen met het weer. Bij helder weer, goed zicht en wind van achter vliegen ze op 300 tot 600 meter hoogte. Bij tegenwind, donker weer of nevel, blijven de duiven onder de 20 meter hoogte. Bij zeer ongunstige omstandigheden scheren ze zelfs over de grond.

Bij buiig weer proberen ze een route te volgen om de buien heen, maar soms lukt dat niet. Onweersbuien kunnen immers ontstaan als de duiven al onderweg zijn. Bovendien gaan deze soms vergezeld van valwinden, windstoten, slagregens en hagel. Onweersbuien op enkele kilometers afstand van de vluchtlijn kunnen het koersverloop verstoren en zelfs belemmerend werken op de terugkeer. Door de enorme elektrische activiteit wordt het aardmagnetisch veld verstoord, maar proeven hebben uitgewezen dat het "magnetisch kompas" van de duiven hierdoor niet wordt beïnvloed. De koersverstoring wordt vooral veroorzaakt door plotselinge variaties in de wind.

Duiven kunnen ook niet tegen laaghangende bewolking of mist en bij motregen raken de vogels doorweekt. Vandaar dat een rustige atmosfeer in een hogedrukgebied met lage bewolking, mist of motregen verre van ideaal is. Bij deze omstandigheden bevindt zich vaak op enige hoogte in de atmosfeer warme lucht, inversie genoemd. De temperatuur stijgt dan naarmate we hoger in de atmosfeer komen, terwijl het normaal juist afkoelt met de hoogte. Vlak onder de inversie, een soort "warmteplafond", ligt vaak een hardnekkig wolkendek waar zich vocht en vuiligheid ophoopt. Vooral inversies op 100 tot 300 meter hoogte belemmeren de vlucht, ook wanneer er helemaal geen bewolking op inversie-hoogte aanwezig is.

De kans op een fataal vluchtverloop is groot wanneer de duiven op hun retourvlucht een "warmtefront" passeren. Dwars op de vluchtlijn ligt dan een gebied dat de scheiding vormt tussen warme en vaak vochtige lucht waarin ze gelost zijn en koudere, drogere lucht waarin hun thuisbasis ligt.

* Hints voor het verantwoord lossen van postduiven (uitgebreide internationale informatie)

* Bird migration ecology

* Bird migration Research, Lund University
* Minder fraaie zaterdag dan verwacht

Laatste wijziging: 3 juli 2000

Harry Geurts, PR & Voorlichting KNMI
Copyright © KNMI

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie