Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen, 09.10 uur
5 man aangehouden na diefstal

BREUKELEN Op zondag, omstreeks 06.40 uur, kwam bij de politie de melding binnen dat enige mannen goederen aan het inladen waren bij de parkeerplaats Ruwiel aan de A2.

Ter plaatse bleek dat 5 mannen enige koelunits die bij het benzinestation uitgestald stonden, naar de zijkant van het pand hadden geduwd en ze daar in een auto hadden geladen. Op het moment dat de 5 mannen weg wilden rijden, werden ze ingesloten door politiewagens.

De vijf mannen, 20, 21, 24, 25 en 26 jaar oud en allen afkomstig uit Amsterdam, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Maarssen. Tevens bleek dat de 21-jarige bestuurder van de auto teveel had gedronken. Op het bureau blies hij 590 ug/l (1,4 promille). De auto van de verdachten is met de buit er nog in overgebracht naar het politiebureau. De vijf mannen zijn ingesloten.

Vier gewonden bij aanrijding

WAVERVEEN Op zondag, omstreeks 18.45 uur, vond er een ernstige aanrijding plaats op de kruising van de Provinciale Weg N201 met de N212.

Een vrachtwagen met aanhanger reed op genoemd tijdstip vanuit de richting Uithoorn over de N201. Bij nadering van de kruising met de N212 ging de vrachtwagen naar de linkerrijstrook teneinde een langzaam rijdende auto in te halen.

De vrachtwagenchauffeur, 32 jaar oud en afkomstig uit Gent, dacht dat de auto op de kruising was afgeslagen en stuurde daarom na de kruising weer naar rechts, teneinde weer de rechter rijstrook te gaan volgen. De langzaam rijdende auto was echter toch rechtdoor gereden en bevond zich in de dode hoek van de spiegel van de vrachtwagen.

De voorzijde van de vrachtwagen raakte de auto. Deze werd naar de linkerrijstrook geduwd en kwam daar frontaal in botsing met een tegenligger. Bij de aanrijding raakten de twee inzittenden, 71 en 75 jaar oud en afkomstig uit De Kwakel, van de eerste auto en de twee inzittenden van de tegenligger, beiden 74 jaar oud en afkomstig uit Ter Aar, gewond. Voor het vervoer van de slachtoffers kwamen 4 ambulances ter plaatse. Het echtpaar uit De Kwakel is met nekletsel naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Het echtpaar uit Ter Aar is met diverse verwondingen in het gelaat en met nekletsel naar het AMC vervoerd. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.

Het is wit en het krioelt

VINKEVEEN Op maandag, omstreeks 05.50 uur, belde een man naar het politiebureau dat een kolonie maden op trektocht was op het pad richting de Meerkoetlaan.

Ter plaatse constateerden politiemensen dat een grote kolonie maden afkomstig uit een vuilcontainer het kennelijk in hun hoofd hadden gekregen om op vakantie te gaan en kropen daartoe in de richting van een woning op de Meerkoetlaan.

In overleg met de melder, een bewoner van de Meerkoetlaan, werd de suggestie gedaan de kolonie met zout te bestrooien, maar waar haal je in de vroege ochtend een behoorlijke hoeveelheid zout vandaan? Ondertussen belegerden vele duizenden maden de woning aan de Meerkoetlaan.

Uiteindelijk slaagde men erin zout in te slaan bij een nabijgelegen bejaardentehuis en een hotel. Middels het zout konden de maden op een doeltreffende manier worden bestreden en kon de aanval op de woning worden afgeslagen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie