Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Newconomy verkoopt 40%-belang in InfoAgent aan IntraNet

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Newconomy verkoopt 40%-belang in InfoAgent Solutions aan IntraNet Solutions (Nasdaq: INRS)

Amsterdam, 3 juli 2000

Newconomy verkoopt al haar aandelen van kennismanagementspecialist InfoAgent Solutions BV aan de Amerikaanse, aan de Nasdaq genoteerde, onderneming IntraNet Solutions Inc (Nasdaq: INRS, www.intranetsolutions.com). De verkoop van het 40%-belang van Newconomy houdt verband met de volledige overname van InfoAgent door IntraNet Solutions. De transactie wordt voldaan in cash. Het rendement op deze investering is ruim 50%. InfoAgent was ongeveer 12 maanden geleden één van Newconomy's eerste investeringen. De exit heeft een positieve invloed op de winst per aandeel.

Oscar Appeldoorn, COO Newconomy: "InfoAgent is er in geslaagd in korte tijd een sterke positie op te bouwen in het snelgroeiende segment van kennismanagement. De sterke positie van InfoAgent is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven getuige de acquisitie door IntraNet Solutions. Wij voorzien voor deze strategische combinatie een voorspoedige toekomst."

Profiel Newconomy
Newconomy vormt een economisch netwerk ("Econet") van internetbedrijven. Newconomy is het actieve middelpunt van dit netwerk en stimuleert de ontwikkeling en groei van deze bedrijven. De onderneming verstrekt risicodragend kapitaal en bevordert onderlinge contacten en kennisoverdracht. Bovendien begeleidt Newconomy het management van de partnerbedrijven en werft zij managementpotentieel voor het netwerk en leidt deze op door het Newcademy-programma. Newconomy is sinds 20 april 2000 genoteerd aan de Euro.NM Amsterdam (Euro.NM: NEWY).

De Newconomy-netwerkpartners
Het Newconomy-netwerk bestaat uit de volgende bedrijven: A.L.S, AdValue, BitMagic, BuyOnline, Em@ilco International, Green Dino, Ilse Media Groep, IPOtentials, Macropolis, MeyerMonitor, Net Effect, OOIP Syndication, Pango Systems, Pharmaplaza, Pro Active International, PuntEDU, RealMapping, Ricardo.nl (Veiling.com), Sapenda, SmartHaven, TIE Holding, Tryllian, Urbanbite, Virtual Industries, WineSmart, WISH en Yooz.com.

Eerder investeerde Newconomy ook in NetlinQ Groep N.V. en InfoAgent Solutions B.V.


Voor nadere informatie:

Newconomy N.V.
Mr. Drs. Peerke F.R. Anink, Manager Corporate Communications (Panink@newconomy.nl)

Drs. Ruud M. Smeets, Chief Commercial Officer
(Rsmeets@newconomy.nl)

Paasheuvelweg 50
1105 BJ Amsterdam
tel: 020 - 495 2000

www.newconomy.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie