Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SZW: bericht in AD over Europees Sociaal Fonds onjuist

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE SZW

www.minszw.nl

MIN SZW: Bericht in Algemeen Dagblad onjuist

Bericht in Algemeen Dagblad onjuist
Tweede Kamer op geen enkele wijze misleid

Minister Vermeend (SZW) en zijn voorganger de Vries hebben de Tweede Kamer op geen enkele wijze misleid over de hoogte van de onregelmatigheden van het Europees Sociaal Fonds. Op dit moment valt niet aan te geven welk bedrag exact kan worden hersteld van de onregelmatigheden 1998.
In de brief aan de Tweede Kamer van 19 juni 2000 heeft minister Vermeend geschreven: 'de voorlopige schatting van Arbeidsvoorziening van de onregelmatigheden over ESF 1998 bedraagt f 163 miljoen. Arbeidsvoorziening verwacht in dit stadium dat daarvan maar een deel hersteld kan worden.'
Op 16 maart 2000 schreef toenmalig minister de Vries van SZW aan de Tweede Kamer over de onregelmatigheden 1998: 'Op dit moment zijn er nog geen definitieve resultaten te melden. Volgens Arbeidsvoorziening is de indicatie dat veel geconstateerde onregelmatigheden nog hersteld kunnen worden door de ESF-subsidieaanvragers'.

Bovendien heeft Minister Vermeend de Tweede Kamer op 19 juni geschreven: 'het ESF-programma 1994-1999 wordt medio 2002 definitief afgesloten met een eindafrekening van het programma door de Europese Commissie. Tot dat moment kunnen onregelmatigheden uit de periode ESF
1994-1999, die op dit moment nog niet bekend zijn, aan het licht komen. Zoals ik u eerder heb gemeld, sluit ik niet uit dat de Europese Commissie mogelijk tot andere bedragen komt dan in deze brief genoemd'.
Het Ministerie van SZW voert een review uit op de door Arbeidsvoorziening uitgevoerde controles ESF 1998.

03 jul 00 10:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie