Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijksplanologische Dienst start met ontwerpatelier

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bond van Nederlandse Architecten

Rijksplanologische Dienst start met ontwerpatelierDe Rijksplanologische dienst (RPD) van het ministerie van VROM is gestart met een ontwerpatelier. Doel van het atelier is een team van jonge ontwerpers de gelegenheid te geven gezamenlijk nieuwe ruimtelijke vraagstukken te verkennen. Het gaat daarbij om vraagstukken die nu nog niet de politieke agenda domineren, maar in de toekomst waarschijnlijk wel van betekenis worden voor de ruimtelijke ordening.

Ook wil de RPD met het atelier de discussie met de vakwereld en de samenleving aan gaan en een impuls geven aan het debat over de ruimtelijke ordening. Dit jaar is het thema 'de gezonde stad'. Vraagstukken op het terrein van geestelijke gezondheid spelen een steeds belangrijkere rol. Daarnaast mogen ons welzijn en gezondheidsniveau niet ten koste gaan van die van de rest van de wereld. Wat betekent dat voor het ontwerp van de stad? De zes deelnemers zullen de resultaten van hun studie begin volgend jaar publiceren en een conferentie over dit onderwerp organiseren. Het thema voor 2001 is 'de vier-dimensionale stad'. Hoe ziet de stad van de 21e eeuw eruit als de 24- uurs economie werkelijkheid wordt?

Jonge ontwerpers, maar ook anderen met een studie die verwantschap heeft met dit thema, kunnen zich aanmelden voor het atelier 200 1. Zowel een tijdelijke aanstelling als detachering vanuit een bureau of andere overheid is mogelijk. Aanmelden kan in juli en augustus.

Op 1 oktober wordt het nieuwe team bekend gemaakt dat op 1 januari 2001 van start zal gaan. Meer weten? Kijk dan op internet onder www.rpd-ontwerpatelier.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie