Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

3Com introduceert HomeConnect Home Network Gateway

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

3Com maakt Internettoegang voor
thuisgebruikers makkelijker en veiliger


3Com introduceert HomeConnect Home Network Gateway
Maarssen / Brussel, 3 juli 2000 - Gezinnen met meerdere computers en meerdere gebruikers kennen de problemen maar al te goed: voortdurend bezette Internetlijnen, moeizame uitwisseling van bestanden, printen via diskettes, eventuele dure extra telefoonlijnen en de zorgen over de veiligheid op het Internet. Als oplossing voor deze tijdrovende, kostbare en irritante problemen heeft 3Com de Home Network Gateway ontworpen; een uniek digitaal thuisnetwerk voor consumenten met meerdere computers dat verbluffend eenvoudig te installeren is, ongeacht het besturingssysteem.

De Home Network Gateway is onderdeel van de serie digitale thuisproducten van 3Com waaronder home networking kits, DSL-modems, kabelmodems en Digital WebCams. De Gateway bestaat uit een eenvoudig netwerkapparaat waarmee vrijwel alle aspecten van een thuisnetwerk kunnen worden beheerd.

"Bij traditionele thuisnetwerken moet één van de computers als host fungeren - het centrum van het netwerk - en altijd aanstaan," aldus Brian Lazear, productmanager Home Networking Solutions van 3Com. "Met een 3Com HomeConnect Home Network Gateway voor een nieuw of bestaand thuisnetwerk wordt de hostcomputer ontlast, is Internetgebruik beter te beveiligen en kunnen alle thuiscomputers efficiënter werken."

Kenmerken van de 3Com HomeConnect Home Network Gateway Gedeelde breedbandtoegang
De Home Network Gateway is voorzien van een voor breedband geschikte Ethernet-poort die toegang biedt tot een gedeelde "altijd open" breedbandverbinding (DSL of kabel) met het Internet. Een ingebouwde 56K V.90 analoog modem kan naar keuze worden gebruikt als primaire gedeelde Internetopgang of als backup voor breedband-communicatie.
Bescherming tegen aanvallen van hackers
De Home Network Gateway maakt netwerk- en Internetgebruik veiliger dankzij de hoogwaardige, ingebouwde firewall, die bescherming biedt tegen hackers. Met speciale software herkent de firewall de meest voorkomende patronen in aanvallen van hackers, om deze vervolgens toegang tot het netwerk te weigeren. De firewallsoftware zal regelmatig worden herzien met het oog op nieuwe soorten hackeraanvallen en Internetprotocollen.
Eenvoud in installatie, gebruik en beheer van telefoonlijn en Ethernetverbindingen Installatie en beheer van het netwerk zijn zo eenvoudig mogelijk gehouden en worden geregeld via een Internetbrowser. De computers kunnen gekoppeld worden via een Fast Ethernetverbinding (maximaal 100 Mb per seconde) of een gewone telefoonlijn (maximaal 10 Mb per seconde). Bovendien fungeert de Home Network Gateway als brug tussen deze twee netwerktechnologieën, waarmee het de eerste gateway is die een hybride thuisnetwerk mogelijk maakt

De HomeConnect Home Network Ethernet en Home Phoneline Adapters die nodig zijn om de thuiscomputers aan te sluiten op de Home Network Gateway moeten apart worden aangeschaft. Bij de adapters wordt Microsoft HomeClick Network Software geleverd voor een probleemloze netwerkinstallatie en soepel netwerkbeheer. Over 3Com
Met meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd biedt 3Com meer mensen en organisaties toegang tot informatie en elkaar dan enige andere netwerkleverancier, op ongeëvenaard eenvoudige en betrouwbare wijze. De innovatieve, webgebaseerde oplossingen van 3Com voorzien in de netwerkbehoeften van een brede groep gebruikers, waaronder consumenten, kleine en middelgrote bedrijven, kleine en middelgrote vestigingen van grote ondernemingen en aanbieders van netwerkdiensten. 3Com onderhoudt websites op www.3com.nl en www.3com.be.
Perscontact
Hinke de Koning Communicatie
Telefoonnummer: +31 (0)187 470 233
E-mail: (pers@dekoningcom.nl)

Hinke de Koning Communicatie
Postbus 210

3240 AE Middelharnis
Tel. +31 (0) 187 470233
Fax. +31 (0) 187 470230
www.dekoningcom.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie