Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NBT: Euro 2000 uitstekend voor Hollandpromotie

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 03 JULI 2000

NBT verheugd over exposure voetbal-evenement

Euro 2000 uitstekend voor Hollandpromotie

Het Nederlands Bureau voor Toerisme is verheugd over het promotionele Holland-effect van het EK 2000. Het NBT gaat ervan uit dat dit in de komende jaren een positieve uitwerking zal hebben op de groei van het aantal buitenlanders dat ons land wil bezoeken.

Geschat wordt dat mede door het EK het toeristisch bezoek met 5 a 10 procent zal toenemen. Vorig jaar trok ons land 10 miljoen buitenlanders.

"Nederland is op de kaart gezet. Vele malen kwam de naam Holland in beeld en talloze keren waren er enthousiaste oranjebeelden. Miljoenen kijkers weten nu waar ons land ligt en wat voor sfeer er heerst", aldus een woordvoerder, die eraan toevoegt dat er naast veel voetbalbeelden in de buitenlandse media ook ruim aandacht is besteed aan de bestemming Nederland.

Groot feest
Volgens het NBT is aangetoond dat wij een dergelijk groot evenement goed kunnen organiseren en dat het door de perfecte samenwerking tussen politie, horeca en tal van andere instanties mogelijk was om er een groot feest van te maken. "We hebben ons visitekaartje afgegeven en we hebben ons imago van een tolerant en gastvrij land bevestigd. Bovendien kwam Holland veel in beeld met zonnige terrassen en vrolijke mensen en waren er relatief weinig incidenten".
Goede banen
Ook de speciale door het NBT opgezette Internet-site met daarop de beschikbare accommodatie heeft uitstekend gewerkt. Mede hierdoor kon de stroom buitenlandse bezoekers per dag in goede banen worden geleid. "Op speeldagen was het vooral in en rond de speelsteden druk tot zeer druk, maar op geen enkele dag was er sprake van dat bezoekers geen overnachting kon worden aangeboden. De spreiding werkte perfect".
Na deze ervaring is het Nederlands Bureau voor Toerisme in ieder geval van plan de speciaal voor de accommodatiesite ontwikkelde module te bewaren en mogelijk in de toekomst ook voor andere gelegenheden aan te passen en te gebruiken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie