Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Randstad neemt Amerikaanse Temps & Co. over

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Randstad neemt Amerikaanse Temps & Co. over

Randstad Holding nv maakt bekend dat haar Noord-Amerikaanse werkmaatschappij de Amerikaanse uitzendorganisatie Temps & Co. heeft overgenomen voor USD 15,2 miljoen (EUR 16,0 miljoen) in contanten. Temps & Co. is met dertien vestigingen actief in en rond Washington, D.C.
De overgenomen vestigingen in het District of Columbia, Maryland en
Noord-Virginia brengen het totaal aantal vestigingen van Randstad in Noord-Amerika op bijna 500.
De omzet van Temps & Co. was USD 27,2 miljoen (EUR
26,9 miljoen) in het op 31 maart 2000 geëindigde boekjaar. De onderneming behaalde een brutowinst van USD 10,0 miljoen (EUR 9,7 miljoen), of 36,1% van de omzet. Het bedrijfsresultaat ligt op een zeer bevredigend niveau. De verwachting is dat Temps & Co. dit jaar met
15% zal groeien, waarbij de groei van het resultaat die van de omzet zal overstijgen.
Temps & Co. is gespecialiseerd in het bemiddelen van administratief, financieel en juridisch personeel. In 1999 werkten gemiddeld 1.100 mensen per week via Temps & Co. De onderneming heeft 60 indirecte medewerkers in dienst.

De acquisitie versterkt de positie van Randstad in de belangrijke markt rond Washington, D.C. Randstad heeft nu 51 vestigingen in deze regio en is de grootste intermediair voor administratief personeel. Temps & Co. wordt volledig geïntegreerd in Randstad Noord-Amerika.

De overname wordt geëffectueerd als een activa/passiva transactie en wordt gefinancierd uit de cash flow en de bestaande kredietfaciliteiten.

Randstad Noord-Amerika bereikte in 1999 met 454 vestigingen een omzet van USD 1.434 miljoen (EUR 1.347 miljoen). De onderneming is actief in de Verenigde Staten en Canada en is marktleider in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

Randstad Holding nv

Diemen, 3 juli 2000 Randstad Holding nv

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie