Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PlatformDetailhandel.nl blij met steun front loading euro

Datum nieuwsfeit: 03-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Leidschendam, 3 juli 2000

PlatformDetailhandel.nl blij met steun front loading euro

Het PlatformDetailhandel.nl is ingenomen met het belang dat de Tweede Kamer hecht aan front loading van de euro in december 2001. Middels een motie riep de Tweede Kamer minister Zalm op zich sterk te maken in Brussel voor front loading, het verstrekken van eurobiljetten en euromunten aan de consument vóór 1 januari 2002.

De Kamer deelt daarmee het standpunt van het PlatformDetailhandel.nl dat front loading zorgt voor een soepele overgang naar de euro en de risico's van chaos en lange wachtrijen aanzienlijk verkleint. Het Platform verwacht dat het, dankzij deze oproep van de Kamer, mogelijk wordt vanaf 17 december 2001 de consument van euro's te voorzien. Hierdoor kan de consument alvast kennis maken met de nieuwe munten en biljetten en kan hij bovendien vanaf 1 januari 2002 ongestoord boodschappen doen zonder eerst in de rij te moeten staan om guldens om te wisselen naar euro's. Ook lange wachtrijen bij de kassa doordat er ingewikkelde omrekensituaties met guldens en euro's plaatsvinden worden hiermee voorkomen.

Het PlatformDetailhandel.nl is een samenwerkingsverband tussen de Raad Nederlandse Detailhandel en de Nationale Winkelraad van MKB Nederland en heeft tot doel de belangenbehartiging van de detailhandel in Brussel en Den Haag te optimaliseren en versterken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mr. M.J. Roos van het PlatformDetailhandel.nl, tel. 070-3376222.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie