Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Makkelijker naar het zuiden met snelweg Amsterdam-Milaan

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Dossier België (1)

Weg naar het zuiden door tunnels stuk eenvoudiger Luik voortaan geen verkeersprobleem meer

Op de markten van Luik is het altijd gezellig en druk

Om vanaf Maastricht naar de Ardennen of verder naar het zuiden te rijden, hoef je niet meer de vervelende omweg dwars door Luik te nemen: sinds begin juni is de snelweg van Amsterdam tot Milaan namelijk voltooid.

Opgelucht

Heel wat automobilisten en buschauffeurs zullen deze zomer opgelucht constateren dat ze niet meer dwars door de stad hoeven te rijden.

De afgelopen 14 jaar hebben twee reusachtige mollen twee tunnels gegraven in de heuvels onder het dorpje Cointe. Ze hebben zich een weg gebaand tussen de 15 en 55 meter onder de oppervlakte. Elke week 25 meter.

Sinds begin juni kun je het langverwachte resultaat met eigen ogen zien. Zowel de Nederlandse automobilisten die op weg zijn naar het zuiden als de mensen die langs de Maas in Luik wonen zijn blij dat de werkzaamheden nu eindelijk voltooid zijn.

Positieve ontwikkeling

Het is zeker ook een positieve ontwikkeling op toeristisch niveau. De weg dwars door Luik betekende altijd tijdverlies en veel Nederlanders hebben daardoor zo'n slechte herinnering aan de vurige stad dat ze er nooit eens zijn gestopt voor een bezoek.

Die irritatie is nu verdwenen en tegelijkertijd is de mooie renovatie van het centrum zojuist voltooid. Luik kan nu een geheel nieuw imago voor zichzelf creëren en daarmee tegemoet komen aan haar toeristische ambities. Laat de city-trip liefhebbers maar komen!

Verjongd

De tijd van het beeld van de trieste en vervallen stad is binnenkort voorbij. Aan de buitenkant heeft Luik zich verjongd maar daarbij is natuurlijk alle rijkdom van de stad wel bewaard gebleven. Het cliché dat Luik de donkere vlek is op de weg naar het zuiden, behoort nu definitief tot het verleden.

Info:
Brochure stad Luik is beschikbaar op het Belgisch Verkeersbureau voor de Ardennen en Brussel, Kennemerplein 3, 2011 MH Haarlem, tel 0900-2020107 (fl 1 p/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie