Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarverslag 1999: AVR boekt positieve resultaten

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AVR BEDRIJVEN

Jaarverslag 1999: AVR boekt positieve resultaten

Rotterdam, 4 juli 2000

PERSBERICHT AVR-BEDRIJVEN

JAARVERSLAG 1999 HOLDING AVR-BEDRIJVEN NV

.AVR BOEKT POSITIEVE RESULTATEN.

Hoofdpunten:

Netto positief resultaat 1999 drie keer zo hoog als in 1998

Omzet stijgt met 20%

Directie verwacht verdere verbetering resultaat

Groei in 2000

Expansie 1999

Milieu en Europese milieuwetgeving

Positief resultaat 1999
Het afval- en milieuconcern AVR-Bedrijven heeft het boekjaar 1999 afgesloten met een netto positief resultaat van 21,4 miljoen gulden. Dit is bijna drie keer zo hoog als over het eerste boekjaar
1998 toen een netto resultaat werd behaald van 8 miljoen gulden. De omzet steeg met 20% van 565 miljoen gulden in 1998 naar 677 miljoen gulden in het boekjaar 1999. Hiervan komt 7% uit autonome groei en 13% uit acquisities. De nieuw verworven bedrijven hebben in het boekjaar nog geen substantiële bijdrage geleverd aan het resultaat. Overnames en deelnames bepaalden voor AVR in belangrijke mate het gezicht van 1999.
AVR is nu met 35 vestigingen vertegenwoordigd in alle windstreken van Nederland. De acquisities hebben geleid tot een groei van het personeelsbestand van 1080 in 1998 naar bijna 1600 in het boekjaar
1999.

Vooruitzichten
De marges in de afval- en milieumarkt zijn krap. Het aanbod van afval in Nederland is min of meer stabiel, terwijl de vraag van de industrie naar afval- en milieudiensten niet bijzonder zal toenemen. De AVR-directie verwacht de komende jaren toch een positieve ontwikkeling van de resultaten door kostenbeheersing, verbetering van de dienstverlening en verdere groei als gevolg van nieuwe acquisities. Daarbij kijkt de directie ook naar de Europese markt.
Verdere groei in 2000
AVR wil in Europa gezond en dynamisch aan de top meedraaien. Met het oog daarop blijft de op groei gerichte strategie de komende jaren gehandhaafd. Nog meer dan in het verleden zal AVR zich richten op het aanbieden van een totaalpakket aan dienstverlening. In de eerste helft van 2000 zijn al belangrijke successen geboekt met nieuwe acquisities.
AVR verwierf 67% van de aandelen van AVIRA Afvalverwerking in Duiven.Daarna volgden de overname van Gebr. Coppens, afvalinzameling en scheiding in Brabant; de olieverwerkende bedrijven OVA en Groenendaal Handel in Amsterdam en BPB Papierrecycling in Rotterdam.
Expansie in 1999
Begin 1999 kwam het tot een samenwerking met de gemeente Den Haag voor de inzameling door AVR van huishoudelijk- en bedrijfsafval. In Amsterdam volgde de overname van RCM, gespecialiseerd in de inzameling van gevaarlijk afval en industriële reiniging.
Samen met het Belgische Indaver richtte AVR de joint venture Indaver Relight op. Dit bedrijf is gespecialiseerd in recycling van tl-lampen, waarbij het 98% van de grondstoffen terugwint. Halverwege het jaar tekenden de Afvalsturing Friesland, Grontmij en AVR een overeenkomst voor de bouw en exploitatie van een scheidings- en bewerkingsinstallatie. Hiermee heeft AVR voet aan de grond gekregen in Noord-Nederland. Voorts werd voor 50% deelgenomen in het recyclingbedrijf voor wit- en bruingoed Recydur in Apeldoorn. In de loop van het jaar werd met de gemeenten Brielle, Maarssen, Capelle aan den IJssel, Veghel, Arnemuiden, Cranendonck, Zundert, Veere en Bergeijk overeenstemming bereikt over de inzameling van huishoudelijk afval. Toegang tot de afval- en milieumarkt in Zuid- en Oost Nederland werd verkregen door de overname van Van Casteren Containertransport in Tilburg en Leenders Industrie Service in Nijmegen.

Milieu
AVR streeft ernaar om tenminste aan de wettelijke voorschriften te voldoen. Waar mogelijk wordt beter gepresteerd. Het totaal aan emissies lag in het boekjaar gemiddeld ruimschoots onder de wettelijke normen. Dit laat onverlet dat er enkele incidenten zijn geweest, waarbij milieunormen werden overschreden. Om de verantwoordelijkheid voor milieu en veiligheid voor het hele concern verder te borgen zal KPMG Milieu in 2000 een controleprogramma uitvoeren op alle locaties.

Europese wetgeving
Nederland hoort met zijn milieuwetgeving tot de gidslanden in Europa. De milieunormen behoren tot de strengste ter wereld en de handhaving ervan is zeer strikt. AVR onderschrijft het belang hiervan. Zowel uit milieu-oogpunt als voor een goede marktwerking is het echter zeer wenselijk dat in heel Europa gelijke regels en voorwaarden gaan gelden voor afval- en milieubedrijven. Uit kwaliteitsoogpunt is het van belang dat deze harmonisatie plaatsvindt voor liberalisering van de markt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie