Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier aanvragen Erasmus Universiteit gehonoreerd

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

4 juli 2000

Vier aanvragen Erasmus Universiteit gehonoreerd

Subsidies voor vrouwen in de wetenschap

Aan de Erasmus Universiteit zijn vier subsidies toegekend in het kader van het ASPASIA programma voor vrouwen in de wetenschap van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO).

De vier vrouwen die hun onderzoeksaanvraag zagen gehonoreerd, zijn mw.dr.
E.M. Galenkamp van de juridische faculteit en mw.dr. M.M.B. Breteler, mw.dr. J.C.M. Witteman en mw.dr. A.C.S. Hokken-Koelega van de medische faculteit. Volgens de afspraken in het ASPASIA-programma worden de vier universitaire docenten benoemd tot UHD (universitair hoofddocent) en wordt hun onderzoek voor zover het hun aanvraag betreft gefinancierd door NWO.

Bij NWO werden door alle universiteiten bij elkaar 131 aanvragen aangediend, waarvan er uiteindelijk dertig zijn gehonoreerd. Aanvankelijk zouden er slechts vijftien aanvragen voor subsidie in aanmerking komen. Van de dertig gehonoreerde aanvragen zijn er dus vier bij de EUR terecht gekomen. Utrecht sleepte zes subsidies in de wacht, Nijmegen en Leiden kregen er elk vijf, Maastricht drie, Groningen twee en slechts één aanvraag werd gehonoreerd aan de VU, de KUB, de UT en de UvA.

(INLINE]

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie