Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdrage Limburg voor saneringsplan Nieuwenhagen

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

PROVINCIALE BIJDRAGE VOOR SANERINGSPLAN NIEUWENHAGEN

Maastricht, 4 juli 2000

PROVINCIALE BIJDRAGE VOOR SANERINGSPLAN NIEUWENHAGEN.

De gemeente Landgraaf krijgt van Gedeputeerde Staten uit het Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds een bijdrage van 115.000,- (ruim 45.000,-). De subsidie is bestemd voor een saneringsproject in Nieuwenhagen, op de hoek van de Lichtenbergstraat en de Kampstraat, op loopafstand van het winkelcentrum Op den Kamp. Het complex huurappartementen dat daar stond is inmiddels gesloopt. Het ging om zeer kleine en goedkope woningen uit 1912 die al jaren in een desolate toestand verkeerden.

Er worden nu negen appartementen met lift gebouwd in de categorie 'middelduur'. De bewoners krijgen een parkeerplaats op eigen terrein. Ook komt er een binnenterrein met een gemeenschappelijke groenvoorziening. Het plan past in het beleid van de gemeente rond 'aanpasbaar bouwen' en in het lokale en regionale volkshuisvestings-beleid. Omdat er in de directe omgeving vooral veel goedkope sociale huurwoningen staan komt de bouw van deze appartementen ook ten goede aan de differentiatie in de wijk. Met de vereniging van eigenaren van het complex koopappartementen ernaast zoekt de gemeente naar mogelijkheden om ook het aanzien hiervan op te knappen. Naast de woningen lag een terrein dat gebruikt werd voor parkeren en voor de opslag van materialen. De bodem op die plaats bleek licht verontreinigd te zijn. Die verontreinigde grond is inmiddels afgegraven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie