Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vergunningparkeren in groot deel spoorbuurt Breda

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


VERGUNNINGPARKEREN IN GROOT DEEL SPOORBUURT

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor vanaf 1 januari 2001 in een groot deel van de Spoorbuurt het vergunningparkeren in te voeren voor bewoners en bedrijven. Dit in combinatie met betaald parkeren voor bezoekers en klanten.

Het college heeft daarbij bepaald dat één uur parkeren op straat f 2,50 gaat kosten. Verder krijgen bewoners en bedrijven de mogelijkheid een speciale vergunning aan te vragen om tegen aangepast tarief permanent te kunnen parkeren. Hiervoor zijn de kosten per maand voor bewoners f 12,50 en voor bedrijven f
40,-.

Met deze maatregelen wil het college de Spoorbuurt bereikbaar houden voor bewoners en bedrijven. Ook wil ze de overlast door geparkeerde autos van bezoekers van de binnenstad en van het station terugdringen.

Het nieuwe vergunningstelsel wordt ingevoerd in drie deelgebieden, namelijk Hotel (Spoorstraat en Academiesingel West), Station (Emmastraat, Spoorwaai, Stationsplein, Willemstraat, Academiesingel Oost en Delpratsingel West) en Touringcaropstapplaats (Meerten Verhoffstraat, Stationsweg, Menno van Coehoornstraat, Terheijdenstraat en Delpratsingel Oost).

In het vierde deelgebied Oranjeboom Brouwerij (gebied ten oosten van en met inbegrip van de Teteringenstraat) wordt het nieuwe regime niet ingevoerd. Hiervoor is de behoefte bij bewoners en ondernemers aan het nieuwe parkeerregime te laag. Echter, omdat het college verwacht dat hier de parkeerdruk op korte termijn zal toenemen, wil zij dit gebied nu reeds de status geven van parkeervergunninggebied. Zodra blijkt dat de behoefte aan een parkeervergunningstelsel voldoende groot is kan ook hier, zonder langdurige procedures, het nieuwe parkeerregime worden ingevoerd. Hierbij worden dezelfde tarieven als in de andere drie deelgebieden toegepast.

De maatregelen komen voor een belangrijk deel voort uit een de klachteninventarisatie van het Parkeerbedrijf en een daaropvolgende schouw. Daarbij is gebleken dat in een groot deel van de buurt een onaanvaardbare parkeerdruk bestaat. Op basis van een indeling van de buurt in vier deelgebieden heeft een extern bureau die parkeerdruk door tellingen op straat gedetailleerd in kaart gebracht. Deze meting heeft plaatsgevonden over een representatieve periode en in overleg met bewoners en bedrijven. Tegelijkertijd heeft het Parkeerbedrijf in de buurt een huis-aan-huis-enquête gehouden onder alle bewoners en bedrijven in de buurt.

Voordat de gemeente de maatregelen gaat invoeren krijgen bewoners en ondernemers tijdig informatie.

Breda, 4 juli 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie