Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goes: Werkgelegenheidsproject Zeeuwse Schouw haalbaar?

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

4 juli 2000

Gemeente Goes onderzoekt haalbaarheid werkgelegenheidsproject Zeeuwse Schouw

De gemeente Goes gaat het komend half jaar de haalbaarheid onderzoeken van het werkgelegenheidsproject Zeeuwse Schouw. De Zeeuwse Schouw is een historisch schip dat nodig toe is aan een opknapbeurt. Het doel van dit werkgelegenheidsproject is om langdurig werklozen de mogelijkheid te bieden werkervaring op te doen of een zinvolle dagbesteding te hebben. Het opknappen van het schip, beschikbaar gesteld door de vrijwilligersorganisatie stichting Zeeuwse Schouw, neemt naar schatting enkele jaren in beslag. De bedoeling is dat het project zich in deze periode zodanig ontwikkelt, dat het ook na die tijd kan worden voortgezet.

Om de haalbaarheid van dit project te onderzoeken stelt een externe adviseur vóór 1 januari 2001 een bedrijfsplan op. Dit bedrijfsplan moet onder meer als basis gaan dienen voor de samenwerking tussen de belanghebbende organisaties, waaronder de gemeente Goes, stichting de Zeeuwse Schouw, het Arbeidsbureau, de WIW-organisatie, de WSW-organisatie, de hobbywerkplaats en eventueel andere gemeenten en uitvoeringsinstellingen. Op grond van dit bedrijfsplan neemt het gemeentebestuur vóór 1 januari 2001 een beslissing over het al dan niet starten van het project.

De insteek van de gemeente Goes is om moeilijk bemiddelbare cliënten met een bijstands- of IOAW/IOAZ-uitkering werkervaring op te laten doen. Dit kan uitsluitend het bieden van een zinvolle dagbesteding betreffen, maar ook het toeleiden naar een traject richting betaald werk. Zowel werklozen met als zonder sollicitatieplicht komen voor deelname in aanmerking. Naast het opdoen van werkervaring kunnen deelnemers scholing volgen, bijvoorbeeld een vakopleiding, of stage lopen bij het project. De cliënt staat bij het project centraal: het aanbod van werkzaamheden wordt zoveel mogelijk afgestemd op zijn of haar wensen en mogelijkheden. De gemeente heeft subsidie aangevraagd voor dit project via een stimuleringsregeling van het Rijk voor nieuw beleid op het gebied van sociale activering.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie