Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling: Japanse bezetting van Nederlands-Indië

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie

De tentoonstelling
Nederlanders, Japanners, Indonesiërs
De Japanse bezetting van Nederlands-Indië herinnerd
GAAT NAAR JAPAN!

Deze tentoonstelling, samengesteld door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, trok in de tweede helft van 1999 in het Rijksmuseum veel bezoekers. Als onderdeel van het officiële programma van de Stichting 400 Jaar Nederland-Japan gaat deze tentoonstelling nu naar Japan. Oorlogsdocumentatie heeft een compacte versie van de tentoonstelling vervaardigd die vanaf 1 augustus 2000 in vijf Japanse steden te zien zal zijn (Kyoto, Usuki, Mizumaki, Nagasaki en Tokio). In de tentoonstelling staan de persoonlijke herinneringen van Japanners, Nederlanders en Indonesiërs aan deze indringende periode centraal. Het is voor het eerst dat op een dergelijke wijze in Japan uitvoerig aandacht aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië wordt besteed.

Voorafgaand aan de rondreis in Japan is de tentoonstelling gedurende twee weken te zien in het Verzetsmuseum Amsterdam. Het thema van de tentoonstelling past goed in het in 1999 heropende museum, waar ervaringen, keuzen en dilemma's van de burgerbevolking tijdens de oorlog centraal staan. Het museum loopt met deze presentatie vooruit op een uitbreiding van de vaste expositie met een afdeling Nederlands-Indië (1940 -1949), die naar verwachting in het najaar van 2001 gereed zal zijn.

Plaats: Verzetsmuseum Amsterdam, Plantage Kerklaan 61, Amsterdam (schuin tegenover de ingang van Artis) 020-6202535/fax: 020-6202960

Datum: 4 tot en met 16 juli

Nadere info:
Erik Somers/Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, samensteller, 020 - 5233831
David Barnouw/ Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, persvoorlichter, 020 - 5233812
Marjan Otter/Verzetsmuseum, persvoorlichter, 020 - 6202535

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie