Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Latere aankomst Russisch vlaggenschip Shtandart in Zaandam

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

aankomt vlaggenschip 'Shtandart' 1 dag vertraagd

aankomst Russisch vlaggenschip .Shtandart. in haven Zaandam
1 dag vertraagd

De 'Shtandart', de replica van het 18e eeuwse vlaggenschip van Peter de Grote, zal op woensdagmiddag 5 juli a.s. aankomen in Zaandam. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten van aankomst op dinsdagmiddag 4 juli a.s. De 'Shtandart' heeft voor de kust van Duitsland problemen gekregen met de motor. Inmiddels is de 'Shtandart' weer op koers.

De geplande aankomsttijd van de 'Shtandart' in de haven van Zaandam is woensdagmiddag 5 juli a.s. tussen 13.30 uur en 14.00 uur. De 'Shtandart' zal tussen 11.00 uur en 13.30 uur zeilen door het Noordzee kanaal van IJmuiden naar Zaandam.

De .Shtandart. is de afgelopen jaren gebouwd in de haven van Sint Petersburg door Russische jongeren, die hierdoor een opleiding hebben gekregen tot scheepstimmerman en zeilmaker. De bouw vond plaats op initiatief van de heer Vladimir Martous. De Nederlandse Sponsor Loterij heeft in samenwerking met Stichting DOEN 1 miljoen gulden bijgedragen aan de bouw van het schip.

Amsterdam, 3 juli 2000


Voor meer informatie:
afdeling Voorlichting Nederlandse Sponsor Loterij, Mildred Hofkes telefoon: 020 . 66 40 978
afdeling Concern Communicatie gemeente Zaanstad, telefoon: 075 - 65 52 396


03 jul 00 16:59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie