Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag bouwt school in Yalova, Turkije

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Den Haag bouwt school in Yalova, Turkije

Vandaag heeft het college van b. en w. een raadsvoorstel vastgesteld om geld beschikbaar te stellen voor het bouwen van een school in Yalova, Turkije. Op voorstel van wethouder Pierre Heijnen, van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratie (OSWI) zal de gemeente hiervoor eenmalig 190.000 gulden beschikbaar stellen. De gemeente werkt samen met het actiecomité 'Help slachtoffers Turkije' dat is opgericht na de aardbeving van augustus 1999.

Yalova is ernstig door de aardbeving getroffen. Voor de opbouw van het district Yalova is onder andere behoefte aan schoolgebouwen en materialen voor kinderen van vier tot zes jaar. Een groot aantal scholen in Den Haag hebben daarom materialen beschikbaar gesteld voor Yalova. Wethouder Pierre Heijnen: "Wat nog ontbreekt is een schoolgebouw. De gemeente Den Haag wil met het bouwen van een school in Yalova een bijdrage leveren aan de opbouw in dit door de aardbeving getroffen gebied".

Het bouwen van een kleuterschool voor 200 leerlingen zal 290.000 gulden (77 miljard Turkse Lira) gaan kosten. De gemeente Den Haag en het actiecomité 'Help slachtoffers Turkije' betalen het grootste deel. Het resterende bedrag betaalt de Turkse overheid. Er is nog een voorbehoud omdat de onderhandelingen met de Turkse overheid nog niet zijn afgerond.

Het raadsvoorstel wordt via een spoedprocedure donderdag 6 juli 2000 in de laatste raadsvergadering voor het reces behandeld. Als de raad akkoord gaat en de Turkse overheid het restant bedrag financiert , kan het schoolgebouw in de zomermaanden worden geplaatst en het komende schooljaar al in gebruik worden genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie