Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag betaalt nieuw schoolgebouw in Yalova, Turkije

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Den Haag betaalt nieuw schoolgebouw in Yalova, Turkije


Het Haagse college van b. en w. stelt de raad voor om geld beschikbaar te stellen voor het bouwen van een school in Yalova, Turkije. Het gaat om een eenmalige bijdrage van 190.000 gulden.

De gemeente werkt samen met het actiecomité 'Help slachtoffers Turkije', dat is opgericht na de aardbeving van augustus 1999. Yalova is ernstig door de aardbeving getroffen. Voor de opbouw van het district Yalova is onder andere behoefte aan schoolgebouwen en
-materialen voor kinderen van vier tot zes jaar. Een groot aantal scholen in Den Haag heeft daarom materialen beschikbaar gesteld voor Yalova. Maar een schoolgebouw mist nog.

Het bouwen van een kleuterschool voor 200 leerlingen kost bijna 3 ton. De gemeente Den Haag en het actiecomité 'Help slachtoffers Turkije' betalen het grootste deel. De Turkse overheid betaalt het resterende bedrag. Er is nog een voorbehoud omdat de onderhandelingen met de Turkse overheid nog niet zijn afgerond.

Het raadsvoorstel wordt op donderdag 6 juli behandeld. Als de raad akkoord gaat en de Turkse overheid het restant-bedrag financiert , kan het schoolgebouw in de zomermaanden worden gebouwd en het komende schooljaar gebruikt worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie