Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Krediet voor Bergse Rechter Rottekade Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Krediet voor fietspad en kruispunt

(4-7) Het College stelt voor om een krediet van fl.400.000 beschikbaar te stellen voor de aanleg van het fietspad Bergse Rechter Rottekade. Met dit fietspad, dat loopt vanaf het Soetendaalseplein tot aan de Minstreelstraat, wordt een doorgaande regionale route gerealiseerd. Momenteel moeten fietsers een minder aantrekkelijke en onveiligere route rijden, waaronder het oversteken van de drukke Boezembocht. De Soetendaalsebocht zal alleen nog voor bromfietsers, voetgangers en hulpdiensten toegankelijk zijn, waardoor tevens sluipverkeer wordt tegengegaan. Naast een bijdrage van deelgemeente Noord van fl. 200.000 zal ook
de Stadsregio Rotterdam via het GDU-fonds
fl. 1.400.000 bijdragen.
Ook wil het College een krediet van fl. 85.000 beschikbaar stellen voor de herinrichting van het kruispunt Landscheidingsweg-GK van Hogendorpweg. Op dit kruispunt gebeuren veel ongelukken. In 1999 is al fl. 150.000 door de raad voor deze reconstructie beschikbaar gesteld. Uit nadere ramingen bleek dat aanvullende financiering noodzakelijk was. Aan het totale project betalen de provincie en de Stadsregio ook mee. De gemeente Rotterdam is beheerder van een van de vier wegen die uitkomen op dit kruispunt. Voor beide projecten was al een reservering in het Groeifonds 1999/2000 gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie