Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overijssel: behoud 'tweedekans-onderwijs' Open Universiteit

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 4 juli 2000

OVERIJSSEL PLEIT VOOR BEHOUD 'TWEEDEKANS-ONDERWIJS' OU

In een brief aan minister Hermans van onderwijs pleit de provincie Overijssel voor het voortbestaan van de Open Universiteit. Deze vorm van hoger onderwijs biedt zogenaamde 'tweedekans-studenten' extra mogelijkheden, evenals reeds afgestudeerde studenten die hun kennis willen aanvullen of verbreden. Deze tendens ziet de provincie graag voortgezet, al worden hierbij digitale alternatieven niet bij uitgesloten.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en wetenschap wil fors bezuinigen op deze bijzondere vorm van onderwijs. De provincie Overijssel wil graag de meerwaarde benadrukken die een vorm van onderwijs als de Open Universiteit kan bieden bij het tegengaan van het verminderde aantal hoogopgeleide arbeidskrachten. De provincie is van mening dat tweedekans-studenten een bijdrage leveren aan economische vooruitgang en werkgelegenheid. De verwachting is dat in de nabije toekomst, de vraag naar aanvullend onderwijs onder hogeropgeleiden zal stijgen. De OU kan dan ook in een behoefte voorzien.

Ter ondersteuning van de Open Universiteiten in Overijssel zijn drie regionale steunpunten opgericht. Deze bieden de OU-studenten voorlichting, advies en begeleiding, evenals faciliteiten als een bibliotheek en apparatuur. Sluiting van een aantal van deze steuncentra zal zeker een negatief effect hebben op het succes van de onderwijsvorm, meent de provincie. Een alternatief voor deze fysieke centra zou overigens goed kunnen worden gerealiseerd met behulp van internet, realiseert Gedeputeerde Staten zich.

Nadere informatie, team communicatie provincie Overijssel, Bas van Dishoeck, tel 038 425 23 47

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie