Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Drenthe ondersteunen projecten zorg en welzijn

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe


GS ondersteunen projecten zorg en welzijn

Assen, 4 juli 2000
Persberichtnummer 00-058Voor het behandelen van thuiswonende kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum stelt het college van gedeputeerde staten een eenmalige subsidie beschikbaar van 20.500 gulden aan de Stichting Hendrik van Boeijen. De doelstelling van het project is om het ouders mogelijk te maken hun kind met een meervoudige handicap in de thuissituatie die opvoeding te geven die zij zelf voorstaan. Ouders en vrijwilligers worden geschoold om deze taak te kunnen uitvoeren. In de toekomst moeten deze kosten worden betaald uit de reguliere budgetten.

Masiun, de Drentse instelling voor Molukse drugsverslaafden en het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs (CAD) gaan per 2001 fuseren. Het is de bedoeling dat het totale pakket van hulpverlening toegankelijk wordt voor alle groepen in Drenthe. Er is een traject uitgezet dat een looptijd van drie jaar waarin marktverkenning, methodiekontwikkeling, implementatie en evaluatie een belangrijke rol spelen. GS stellen de statencommissie van Cultuur en Welzijn voor een eenmalige subsidie te verlenen van
77.500 gulden uit het Fonds Zorg en het Welzijnsfonds.
Het Drents Onderzoeksnetwerk Jeugdzorg (DOJ) vraagt voor het verbeteren van de kwaliteit van de onderzoeksstructuur van de zorg een provinciale bijdrage. Vanaf 2001 wil men op basis van een gericht onderzoek de kwaliteit van de zorg en de dienstverlening verbeteren. GS stellen de statencommissie van Cultuur en Welzijn voor om een eenmalige bijdrage van 85.000 gulden te verlenen.

Voor het gericht aanpakken van de begeleiding van problematische gezinssituaties in de wijk Emmerhout stellen GS een bedrag van
50.000 gulden beschikbaar. Vanuit een breed samenwerkingsverband wordt een tweejarig project opgezet voor maatschappelijk werk en de inzet van een sociaal verpleegkundige. De ervaringen van het project moeten ook elders in de provincie kunnen worden toegepast.
GS willen 34.000 gulden beschikbaar stellen voor een project om besnijdenis bij jonge Somalische meisjes te voorkomen. Via huisbezoeken en bijeenkomsten verwacht men 150 vrouwen te kunnen bereiken. In het project werken Enova, de stichting Pharos en de Federatie van Somalische Verenigingen in Nederland samen. Gehoopt wordt dat het project een landelijk vervolg krijgt.

Voor het uitbreiden van de mogelijkheden voor begeleid wonen en noodopvang in de gemeente Noordenveld stellen GS een bijdrage beschikbaar van 50.000 gulden. Het gaat om de opvang en begeleiding van mensen die zich in de complexe samenleving slecht kunnen redden. Het project heeft een voorbeeldfunctie. Ervaringen worden uitgewisseld met een stuurgroep waarin meerdere gemeenten zitting hebben.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie