Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Friesland ondersteunen tulpeninitiatief Oosternijkerk

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

GS willen tulpeninitiatief Oosternijkerk ondersteunen

Gedeputeerde Staten willen 245.000,- beschikbaar stellen voor de bouw van twee bedrijfsgebouwen in Oosternijkerk. Daarnaast willen ze het project voordragen voor een Europese subsidie van 620.000,-. De gebouwen worden neergezet door Doarp en Bedriuw uit Raerd en zullen worden gehuurd door twee jonge ondernemers voor de zogenaamde (tulpen) bollenbroei. Oosternijkerk ontwikkelt zich steeds meer als een agrarisch centrum en het initiatief van de beide ondernemers past in dat beeld. De provincie stimuleert activiteiten die leiden tot een breed aanbod aan agrarische activiteiten (de zogenoemde agrarische diversificatie).

De gebouwen (2 x 500m²) komen op een nog te ontwikkelen bedrijventerrein in het dorp, waarvan de planologische procedures overigens nog niet zijn afgerond. De totale investeringskosten zijn
1.440.000. De provinciale bijdrage van 245.000,- komt uit het fonds Reserve Projecten onderdeel niet Doelstelling 2-gebieden. De gevraagde Europese subsidie komt uit een budget dat bedoeld is voor gebieden die niet langer kunnen rekenen op Europese subsidies, zoals de gemeente Dongeradeel (phasing-out gelden).

Op 27 september a.s. buigt de statencommissie Algemene en Economische Zaken zich over dit onderwerp.

Nummer: 130
Datum: 4 juli 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie