Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse regering steunt studie Gents muziekforum

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER BERT ANCIAUX

VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, BRUSSELSE

AANGELEGENHEDEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

04 JULI 2000

10 MILJOEN VOOR STUDIE GENTS MUZIEKFORUM

Vlaams minister Bert Anciaux stelt 10 miljoen ter beschikking voor een studieopdracht over de oprichting van een "Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur" aan de Waalse Krook in Gent. De Vlaamse minister van Cultuur ondertekende hierover vandaag een overeenkomst met de vzw Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur, vertegenwoordigd door de heren Karel Vinck, Gerard Mortier en André Berkvens.

De vzw zal een strategische visie ontwikkelen over het artistieke concept en de maatschappelijke inbedding van het Forum en haar positionering in het Gentse, het Vlaamse en het internationale artistieke leven onderzoeken. De studieopdracht moet verder concrete en becijferde resultaten bevatten omtrent:

? de exploitatie en de werking op het vlak van personeel, infrastructuur, programmatie en werkingsmiddelen;
? de publieke draagkracht;
? het programma voor de bouw van het Forum, inclusief een zaal met een minimumcapaciteit van 1800 plaatsen; ? een voorstel over het uitschrijven van een architectuurwedstrijd.

De studieopdracht moet het de Vlaamse regering mogelijk maken om een verantwoorde beslissing te nemen over een substantiële investering in het Forumproject. De Vlaamse regering zal slechts oordelen op basis van een volledig dossier dat de artistieke, infrastructurele en financiële gevolgen van een dergelijke beslissing nauwkeurig zal beschrijven en dat garanties kan bieden voor de hoogste kwaliteit. Bert Anciaux beklemtoonde dat een dergelijk project maar kans op slagen heeft als alle betrokken overheden én het privé-initiatief met evenveel overtuiging de kracht van het artistieke en maatschappelijke concept ondersteunen. Uiterlijk op 30 juni 2001 verwacht de minister de resultaten van de studieopdracht.

info : Persdienst minister Anciaux -
tel. (02) 553 28 11
e-mail: (persdienst.anciaux@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie