Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hotels provincie Utrecht in de lift

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
4 juli 2000

Utrechtse hotels in de lift

Het gaat goed met de Utrechtse hotels, zo concludeert de provincie op grond van onderzoek door LA Group. Het aanbod van hotelvoorzieningen is in het midden van Nederland op een kwalitatief hoogstaand niveau. Gezien het rooskleurige beeld voor de toekomst zijn nieuwe economische beleidsinspanningen van de provincie voor de Utrechtse hotelsector momenteel niet nodig, concluderen GS. Wel kan voor afzonderlijke projecten een beroep worden gedaan op het provinciale fonds voor Economische en Toeristische Ontwikkeling. Verder zal de provincie in het economisch overleg met de Utrechtse gemeenten aandacht schenken aan de levensvatbaarheid van de lokale en regionale horeca. Opvallend is met name dat de vier-sterren hotels in het Utrechtse sterk vertegenwoordigd zijn. Deze hotels maken ruim 40 procent van de sector uit en groeien het sterkst. Hotels met drie of twee sterren zijn minder prominent aanwezig en groeien nauwelijks. Hotels met vier sterren zullen de komende jaren nog nadrukkelijker de markt bepalen, verwacht de provincie.
Typisch voor de Utrechtse hotels is dat tweederde van de klantenkring bestaat uit zakelijke toeristen. De Jaarbeurs trekt veel toeristen naar Utrecht, wat te merken is tot over de nationale grenzen toe. De helft van de Utrechtse hotelgangers komt uit het buitenland. De afgelopen periode groeide het hotelbezoek jaarlijks met circa 5,6 procent. Deze groei zal ook de komende jaren aanhouden. Meerdaagse congressen zullen naar verwachting voor nog méér klandizie zorgen. Omdat er voldoende hotels worden bijgebouwd, zal de aanhoudende groei echter niet voor capaciteitsproblemen zorgen. Op bepaalde plekken in de provincie kan zelfs de bedbezetting in de hotels afnemen.

Voor meer informatie: Ron van Dopperen,(030) 258 3196

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie