Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag vergadering van B en W gemeente Maassluis

Datum nieuwsfeit: 04-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Perscommuniqué van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 4 juli 2000

Subsidie voor Vluchtelingen Werk Maassluis

In november vorig jaar nam het college van B en W een motie over van de raad. In deze motie roept de raad het college op om met een integratieplan te komen voor vluchtelingen in Maassluis. Het gaat hierbij om vluchtelingen met een verblijfsstatus die langer dan twee jaar in Maassluis wonen. Na intensief overleg met Vluchtelingen Werk Maassluis en in samenspraak met de Stichting Samenlevingsopbouw is er een integratieplan opgesteld en zal er voor de duur van twee jaar een integratiemedewerker worden aangesteld bij Vluchtelingen Werk Maassluis. Het is de bedoeling om de groep van ongeveer 80 vluchtelingen meer aansluiting te laten krijgen met de samenleving. Voor dit project stelt het college een bedrag beschikbaar van f. 40.000,--. De totale kosten voor het project worden geraamd op f. 84.000,--. De Woning Stichting Maassluis neemt f. 35.000,-- voor haar rekening. Naar overige financiers wordt nog gezocht.

Dit onderwerp wordt in commissieverband behandeld op 23 augustus in de commissie voor Sociale zaken en op 31 augustus in de commissie voor Financiën.

Verkeerscirculatieplan Binnenstad

Eén van de sleutelprojecten van de Ontwikkelingsvisie voor de Binnenstad is de Markt en omgeving. Bij de verdere uitwerking van dit project komen als belangrijke onderdelen de verkeerscirculatie en de parkeersituatie in de binnenstad sterk naar voren.

Het college van B en W heeft besloten om aan het Adviesbureau voor Ruimtelijk Beleid, Ontwikkeling en Inrichting (RBOI) opdracht te geven voor het maken van een verkeerscirculatieplan voor de binnenstad.

Dit onderwerp wordt op 31 augustus behandeld in de commissie voor Financiën.

Op de koffie-project opnieuw van start

In 1996 ging het project "Op de koffie" van start. Dit project was een van de aktiepunten uit de nota Bestuurlijke Vernieuwing. Slechts éénmaal heeft het college toen een verzoek gekregen voor een "op de koffiegesprek" . Het college wil opnieuw een poging wagen en probeert het project nieuw leven in te blazen. Iedere inwoner van Maassluis die een onderwerp wil bespreken met een bestuurder, zoekt negen medestanders en maakt een afspraak voor een "op de koffiegesprek".

Laatste wijziging: 07 July 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie