Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Ondersteunend computersysteem bij voorschrijven medicijnen'

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in juli plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KUN, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

05-07-2000 Ondersteunend computersysteem bij het voorschrijven van medicijnen

15:30 uur Dhr. drs. D.M.H. van Hyfte
Promotie op het gebied van de Medische Wetenschappen Titel proefschrift: Rational psychoactieve drug selection. Combining clinical, pathophysiological and pharmacotherapeutic knowledge within a patient-specific framework
Promotores: Dhr. prof. dr. P.E. de Vries Robbé
Dhr. prof. dr. F. Zitman
Dhr. prof. dr. T.B. Tjandra-Maga
Handelseditie: geen
Woonplaats: Hamont, België
Het irrationeel en inconsistent voorschrijven van psychopharmaca is een veel voorkomend probleem in de alledaagse klinische praktijk. Het rationeel kiezen van een psycho-pharmacacologische behandeling is een complex beslissingsproces en de vraag rijst of artsen hiertoe op een adequate wijze in staat zijn aangezien zij geconfronteerd worden met een overvloed aan informatie. In dit proefschrift wordt het ontwerp en de architectuur van een beslissingsondersteunend computersysteem beschreven dat de arts begeleidt en adviseert bij het rationeel selecteren van een psycho-pharmacologische behandeling. De feitenkennis die vereist is en de procedure die gevolgd wordt bij het uitvoeren van het medicatieselectieproces wordt beschreven aan de hand van een theoretisch model. Dit model vormt de basis voor het beslissingsondersteunend computersysteem. Verder onderzoek is vereist om de toepasbaarheid van dit computersysteem in de klinische praktijk te bepalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie